Finansų ministerija už 165 tūkst. eurų įsigys žiniasklaidos stebėjimo paslaugų

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija ketina įsigyti žiniasklaidos stebėjimo ir analizės paslaugų, kurių vertė - 165 421 euras (su PVM).

Kaip nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale esančiose techninėse specifikacijose, šis pirkimas yra skirstomas į tris dalis.

Pirmoji dalis apima informacijos apie Finansų ministerijos veiklą Lietuvoje ir užsienyje stebėjimo paslaugas. Šių paslaugų vertė, kaip rašoma dokumentuose, negali viršyti 91 872 eurų.

Dokumentuose akcentuojama, kad informacija turėtų būti stebima pagal šiuos raktinius žodžius: Finansų ministerija, finansų ministras ir (Vilius) Šapoka, taip pat angliškus raktažodžius, apibūdinančius ministerijos veiklą užsienyje.

Nurodoma, kad kasdien turėtų būti stebima informacija, pateikiama šių žiniasklaidos kanalų: spaudos (nacionalinių, regioninių ir rajoninių dienraščių), interneto portalų, specializuotų leidinių, nacionalinės televizijos, visų nacionalinių ir regioninių televizijų bei radijo stočių, taip pat naujienų agentūrų ir užsienio žiniasklaidos kanalų (pavyzdžiui, „Financial Times“, „Politico“, „The Economist“ ir pan.).

Antroje pirkimo dalyje numatyta įsigyti informacijos apie 2014-2021 metų Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinius mechanizmus žiniasklaidoje stebėjimo ir analizės paslaugas. Šių paslaugų vertė negali viršyti 10 550 eurų.

Informacija turėtų būti stebima pagal šiuos raktažodžius: EEE ir Norvegijos finansiniai mechanizmai, EEE ir Norvegijos parama Lietuvai, programos „Moksliniai tyrimai“, „Sveikatos apsauga“, „Pilietinė visuomenė“, „Kultūra“, „Teisingumas ir vidaus reikalai“, NVO programa ir kt.

Šiai pirkimo daliai turėtų būti stebima spauda, internetiniai portalai, specializuoti leidiniai, nacionalinė ir regioninė televizijos ir pan.

Trečioje pirkimo dalyje numatoma įsigyti informacijos apie 2014-2020 metų ES struktūrinių fondų investicijas stebėsenos ir analizės paslaugų, kurių vertė - ne didesnė nei 63 tūkst. eurų.

Turėtų būti stebima informacijos apie žmogiškųjų išteklių plėtrą, ekonomikos augimą, sanglaudos skatinimą, veiksmų programą, ES struktūrinių fondų investicijų veiksmų programą, partnerystės sutartis ir kt. pateikimas.

Šiai pirkimo daliai įgyvendinti turėtų būti stebimi tie patys žiniasklaidos kanalai kaip ir antroje dalyje.

Dokumentuose nurodoma, kad Finansų ministerija vykdo šį pirkimą, nes „informacija apie ES struktūrinių fondų panaudojimą aktyviai domisi žiniasklaida, o projektų viešinimas yra privalomas projektų vykdytojams“.

Pasiūlymus šiam pirkimui galima teikti iki šių metų rugpjūčio 13 dienos. Visų pirkimo dalių sutartys bus sudaromos 3 metams be galimybės jas pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Ir sugalvok k tu man, kaip valdiškus pinigus taškyti...lyg nėra atstovo spaudai ministerijoje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių