Gausėja prie „Achemos“ piketuosiančių žmonių gretos

  • Teksto dydis:

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) penktadienį pranešė palaikanti „Achemos“ darbuotojų profesinę sąjungą – prisidės prie Jonavoje pirmadienį planuojamo piketo. Pasak LPSK pirmininkės Ingos Ruginienės, dabartinis „Achemos“ elgesys netoleruotinas

„Elgiamasi ciniškai: galima suprasti, kad suskystintų gamtinių dujų terminalo mokestis bendrovei sukelia papildomų iššūkių, bet tai nepateisina tokio nesąžiningo elgesio su darbuotojais. LPSK tikrai ramiai nežiūrės, kaip pažeidinėjama bendrovėje galiojanti kolektyvinė sutartis ir vienašališkai bloginama darbuotojų situacija. Tai yra paskata rinktis teisminį kelią“, – piktinosi I. Ruginienė.

„Achemos“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį. Vis tik panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai. Kadangi darbuotojų atstovų pastangos spręsti sudėtingą situaciją dialogo keliu nepavyko, vadovai mūsų negirdi, neturime kitos išeities, kaip atkreipti dėmesį į tokį nesąžiningą elgesį kitais būdais, t. y. rengdami piketus ir mitingus“, – toks „Achemos“ darbuotojų pranešimas buvo išplatintas šią savaitę. Pranešime pažymima, kad įmonės darbuotojai yra jos patriotai, tačiau neketina taikstytis su ketinimais problemas spręsti skurdinant darbuotojus.

„Reikalaujame skaidrumo ir teisingo elgesio su darbuotojais. Saugokite patį didžiausią savo turtą ne deklaracijomis, o realiais darbais. Be darbuotojų „Achema“ yra niekas. Nebandykite kerštaudami dar labiau bloginti darbuotojų padėties ar riboti profesinės sąjungos veiklos. „Achemos“ darbuotojų profesinė sąjunga yra viena skaitlingiausių ir stipriausių Lietuvoje. Patikėkite, nei ji, nei LPSK neleis taip savivaliauti“, – pabrėžė I. Ruginienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nacis

Nacis portretas
Ne prie Achemos ,o prie Prezidentūros reikėtų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių