Į uostamiestį žengia inovatyvus verslas

Klaipėdos senamiestyje iškilmingai atidarytas naujausių technologijų kūrimu ir įgyvendinimu užsiimančios bendrovės "IAMUS" biuras.

Švenčia įkurtuves

"Džiaugiuosi tuo, kad Klaipėdos senamiestis atgyja. Geroji žinia yra ir ta, kad mūsų mieste kuriasi štai toks inovacijų centras. Jis taps puikia vieta jaunimui, kuris yra pamišęs dėl naujų technologijų ir inovacijų. Tai yra didelė šventė, žinant tai, kad Klaipėdoje agresyviai vystosi pramonė ir, pati to nenorėdama, veja žmones iš miesto. Todėl manau, kad Klaipėdai labai reikia štai tokių centrų, tų technologijų, kurie žmonėms ir aplinkai daro tik pozityvų poveikį", – sveikindamas naujakurius kalbėjo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Įmonės "IAMUS" vadovas Oliveris Gohas ir Klaipėdos vicemeras A.Šulcas, atidarydami centrą, kartu iškilmingai perkirpo simbolinę juostelę.

"Mes kuriame technologijas, kurios padeda žmonių gyvenimą padaryti lengvesnį. Kiekvienuose namuose, nesvarbu, ar tai šeimos būstas, viešbutis, prezidento rezidencija ar prekybos centras, dega lempos. Mūsų gaminama technologija paprastas lempas paverčia ypatingomis. Ši technologija leidžia skleisti ne tik interneto ryšį, bet net ir sukuria galimybę skirtingiems įrenginiams komunikuoti tarpusavyje", – pristatydamas savo įmonę kalbėjo O.Gohas.

Vadovas užsiminė, kad protingos technologijos, kurias siūlo jo kompanija, gali būti dideliu svertu Klaipėdai konkuruojanti su kitais miestais dėl 2022 m. Europos kultūros sostinės titulo.

Gamins uostamiestyje

Šios bendrovės darbai primena tikrų išmaniųjų technologijų virtuozų nuveiktus darbus.

"Kompanija gamina specialias apšvietimo lempas, kurios gali skleisti ne tik šviesą, bet ir interneto ryšį. Tokia technologija, kurių siūlo kompanija, leidžia vienu metu išspręsti daugybę didmiesčių savivaldybėms rūpimų klausimų. Viename stove, kuriame sumontuota ne tik apšvietimo lempa ir interneto ryšį skleidžiantis įrenginys, galima įdiegti net oro taršą matuojančias stoteles. Jame gali būti vaizdą stebinti kamerą, kuri reaguotų į judesį, triukšmą, o policija akimirksniu galėtų prisijungti prie vaizdo transliacijos, perduodamos šia kamera", – naujausių technologijų galimybes pasakojo šios įmonės projektų vadovė Asta Lubytė.

Įdomu ir tai, kad šiuose įrenginiuose gali būti sumontuoti pagalbos mygtukai. Nelaimės atveju šis įrenginys pagalbos prašymą perduotų specialiosioms tarnyboms ar medikams.

Kompanija "IAMUS" šiuos modernius įrenginius ruošiasi gaminti Klaipėdoje. Vien jau tai, kad tokios technologijos keliaus į įvairias pasaulio šalis iš uostamiesčio, garsins jo vardą visame pasaulyje.

Siūlo naujoves

"Tai tik maža dalis visų technologinių sprendimų, kuriuos gali pasiūlyti kompanija. Mes jau pradėjome diskusijas dėl daug paslaugų vienijančios kortelės įdiegimo galimybes uostamiestyje. Kalbamės su Socialinių paslaugų centro darbuotojais apie tai, kaip galima būtų įdiegti modernias technologijas socialinių darbuotojų darbe", – pasakojo A.Lubytė.

Moderniųjų technologijų gamintojai sprendžia net pagyvenusių žmonių tarpusavio komunikavimo problemas.

"Idėjas, kur būtų galima panaudoti moderniąsias technologijas, atneša pati bendruomenė, o mes džiaugiamės, kad tapome jos dalimi", – kalbėjo A.Lubytė.

Įmonės biuro pristatyme dalyvavo Lietuvoje įsikūrusios kompanijos partneriai iš Vokietijos – bendrovės "E.ON Connecting Energies" pardavimų vadovas Sascha Onucka, kompanijos "CEO & GAETSS" vadovas Davidas Wortley, kolega ir partneris Konstantinas Zakharyanas, Danielius Gohas iš Singapūro.

Arminas Schneideris, vienas kompanijos "Willendorff Technologies" savininkų, Vokietijos bendrovės, kuri yra ir viena pagrindinių įmonės "IAMUS" investuotojų, vadovas tikino, kad tai nėra investicija tik į protingas technologijas.

"Tai investicija į sumanius žmones, kurie turi išmanią viziją. Klaipėda tikrai gali didžiuotis, turėdama tokią kompaniją kaip "IAMUS", sugebančią vystyti tarptautinių technologijų naujoves", – pasidžiaugė A.Schneideris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

heh

heh portretas
pasidomekit uab lagora oliver goh, man irgi labai keista kai klp niekas nezino del vilniaus kad bankrot..

k

k portretas
Tikiuosi, kad kažkam bus smagu pamatyti visa iamus idėjas, dar pati prieš du metus piešiau kaip tutėtų atrodyti išmaniosios lempos, o viskas liko tik skola daugiau nei 6000 eur skola. Puiku Oliver Goh, turiu ir paso duomenis, dar padėjau Vilniuje sutvarkyti UAB dokumentus. Na ką teks papasakoti viską :)

Susidures

Susidures portretas
Tegul paraso zurnalistai zmonems kaip sitos kompanijos ikurejas bande prasisukti Vilniuje, apgavo ir pinigu nesumokejo savo darbuotojams, viska mete, slapstesi ir po to pradejo smegenis pudrinti visiems Klaipedoje. Zurnalistai, pasidomekit!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių