„Infostruktūra“ turi naują valdybą

Valstybinį duomenų perdavimo tinklą valdanti įmonė „Infostruktūra“, kurios savininkė dabar yra Krašto apsaugos ministerija, turi naują valdybą.

Ji paskirta liepos pabaigoje, tačiau Registrų centre įregistruota tik šią savaitę.

Valdybos pirmininku išrinktas Krašto apsaugos ministerijos kibernetinio saugumo ir IT departamento direktorius Jonas Skardinskas, joje taip pat dirba ministerijos atstovai Vytautas Sriubas, Antanas Aleknavičius, Vera Fedaravičienė ir nepriklausomas narys, verslo informacinių sistemų kūrėjos „Labbis“ vadovas Darius Guoba.

Vyriausybė gegužę nusprendė „Infostruktūrą“ iš Susisiekimo ministerijos žinios perduoti Krašto apsaugos ministerijai, o nuo kitų metų įmonė turėtų būti integruota į kitas ministerijos įstaigas, besirūpinančias kibernetiniu saugumu.

Bendrovė ilgą laiką dirba be nuolatinio vadovo. 2015 metų sausį iš pareigų atšauktas korupcija įtariamas Ričardas Bražėnas, kovą laikinuoju vadovu tapo Donatas Drevinskas, kurį po kelių mėnesių pakeitė Darius Didžgalvis.

Įmonės patikrinimą sausį pradėjusi Susisiekimo ministerija teigė turinti informacijos, kad bendrovė neskaidriai vykdė viešuosius pirkimus. BNS žiniomis, tyrimas padėtas dėl galimų D.Didžgalvio ryšių su bendrovėmis „Blue Bridge“ ir „Santa Monica Networks“. Vasarį D.Didžgalvis pasitraukė iš posto, dabar įmonei laikinai vadovauja Algimantas Inčius.

„Infostruktūra“ teikia duomenų perdavimo tinklo paslaugas Prezidentūrai, Seimui, ministerijoms, Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir kitoms institucijoms.


Šiame straipsnyje: InfostruktūravaldybaKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių