Investicijų gavęs „Impuls“: sustoti tikrai neketiname

Puikių verslo idėjų turi dažnas lietuvis, tačiau tas idėjas įgyvendinti, o juo labiau – klientus ir investuotojus įtikinti jų perspektyvumu gali ne kiekvienas. Tam pritaria ir sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis. Jam ir jo komandai teko daug dirbti, tačiau tikslas buvo pasiektas.

Šiuo metu „Impuls“ valdo dešimt sporto klubų, yra tarptautinės sveikatingumo klubų asociacijos IHRSA narys, užima lyderio pozicijas Lietuvos sporto klubų rinkoje ir kasdien kuria vis naujus ateities planus.

„Impuls“ verslo plėtrai reikšmės turėjo du svarbūs etapai: didžiausio Baltijos šalyse rizikos kapitalo fondo valdytojo „BaltCap“ investicijos ir V.Šiugždinio atėjimas į įmonę.
„Impuls“ sporto klubų tinklui pradėjau vadovauti 2012 m. gegužę. Į sporto sritį atėjau iš pramogų verslo. Nors daug kas buvo nauja, tačiau vadovavimo principai visur yra panašūs“, – apie vadovavimo pradžią pasakojo V.Šiugždinis.

Naujo valdytojo atėjimas lėmė nemažas veiklos pertvarkas, kurios gautas investicijas nukreipė į tris pagrindines kryptis – personalo valdymą, efektyvumo didinimą ir paslaugų atnaujinimą.

Visų pirma didelis dėmesys buvo skirtas personalo valdymo sektoriui. „Mano akimis žiūrint, iki ateinant rizikos kapitalo fondui – profesionaliam investuotojui, žmogiškoji sritis buvo kiek apleista. Reikėjo perimti geriausią pasaulinę praktiką, mokytis dirbti komandoje ir tobulėti visiems kartu. Šiai sričiai gerinti reikia ne tiek pinigų, kiek laiko, kad rezultatai taptų akivaizdūs“, – kalbėjo „Impuls“ vadovas.

Antra svarbi sritis, kuriai buvo skirtos investicijos, – veiklos efektyvumo didinimas. „Man prisijungus prie įmonės tapome tarptautinės sveikatingumo klubų asociacijos IHRSA nariais, pradėjome lankytis kongresuose ir seminaruose užsienyje, perėmėme tarptautinį „know-how“. Tai padėjo greitai tobulėti ir gautas žinias panaudoti kasdieniame darbe“, – teigė pašnekovas.

Paskutiniąja ir bene svarbiausia sritimi, į kurią buvo investuota didelė dalis „BaltCap“ investicinio kapitalo ir darbo, V.Šiugždinis įvardijo „Impuls“ teikiamas paslaugas: „Atnaujindami paslaugas pirkome naujus treniruoklius, įrengėme naujas sporto sales ir plėtėme buvusias, pirkome licencijas naujiems treniruočių tipams. Kitaip tariant, buvo visiškai investuota į visą paslaugų spektrą, o naujovės – aktyviai viešinamos.“

„BaltCap“ investicijų direktoriaus Kornelijaus Čelutkos teigimu, Lietuva – gabių ir verslių žmonių kraštas, tačiau norinčios gauti paramą įmonės turi atitikti tam tikrus kapitalo fondų valdytojo keliamus reikalavimus. Apie juos atitikusį sporto ir sveikatingumo klubą „Impuls“ K.Čelutka pasakojo: „BaltCap“ valdomas „Lithuanian SME Fund“ rizikos kapitalo fondas, kuris buvo sukurtas pagal JEREMIE iniciatyvą, suteikia įmonėms augimo kapitalą, skirtą plėtrai ir vystymuisi. Investuojame į įmones, kurios turi potencialo tapti rinkos lyderėmis. Dėl šios priežasties ir investavome į „Impuls“ kaip potencialų savo rinkos lyderį Baltijos šalyse.“

Kalbėdamas apie investicijas gavusio „Impuls“ išskirtinumą K.Čelutka pabrėžė, kad investiciniu periodu sportuojančių žmonių skaičius gerokai atsiliko nuo kaimyninių šalių. Fondo valdytojai matė, kad įmonės potencialas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – iš tiesų didelis, tad darbai buvo pradėti nedelsiant.

V.Šiugdždinis džiaugėsi, kad „BaltCap“ investicijos neapsiribojo vien tik finansine parama. Buvo skirta daug laiko patirties ir žinių sklaidai: „Įmonės valdymui buvo kuriamos schemos ir tvarkos, pasitvirtinusios kitose organizacijose ir pasaulinėje praktikoje, tai padeda vykdyti pokyčius kryptingai ir nuosekliai.“

„BaltCap“ yra vienas iš penkių rizikos kapitalo fondų, atsiradusių Ūkio, Finansų ministerijoms ir Europos investicijų fondui (EIF) pasirašius finansavimo sutartį ir įkūrus Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą JEREMIE kontroliuojantįjį fondą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių