Kaip pritraukti gerų darbuotojų?

  • Teksto dydis:

Kol vienų įmonių vadovams personalo paieška prilygsta iššūkiui, prie UAB „Stiklita“ durų netrūksta norinčiųjų ir gebančiųjų dirbti. Pritraukti motyvuotų darbuotojų padeda ne tik geras atlyginimas, modernios darbo priemonės, bet ir galimybė atrasti save bei kaupti patirtį.

Kol vienų įmonių vadovams personalo paieška prilygsta iššūkiui, prie UAB „Stiklita“ durų netrūksta norinčiųjų ir gebančiųjų dirbti. Pritraukti motyvuotų darbuotojų padeda ne tik geras atlyginimas, modernios darbo priemonės, bet ir galimybė atrasti save bei kaupti patirtį.

Samdo ir be patirties

Šiuo metu Kauno „Stiklitoje“ dirba 103 darbuotojai. Pernai šios stiklo apdirbimo, gamybos, konstrukcijų montavimo įmonės kolektyvas pasipildė 15 naujų darbuotojų. Keturi iš jų visiškai neturėjo jokios darbo patirties.

„Svarbiausia – ne darbo patirtis, o motyvacija dirbti ir tobulėti. Savo ruožtu stengiamės sudaryti visas sąlygas, kad žmogus įmonėje galėtų realizuotis dirbdamas tiek gamyboje su įrenginiais, tiek administracijoje“, – teigė bendrovės direktorius Rimantas Nemeikštis.

Vyr. vadybininkė Kristina Žukauskaitė pasakojo, kad daug profesinių idėjų gimsta ir per bendrus pasitarimus, ir bendrose pramoginėse išvykose. Jos taip pat padeda atsiskleisti darbuotojų organizaciniams sugebėjimams, kitiems talentams, kuriuos darbe sunku pastebėti.

„Už geras, įgyvendintas idėjas darbuotojai įvertinami, skatinami premijomis“, – pabrėžė K.Žukauskaitė.

Karjeros šuolis

„Stiklita“ durys atviros tiems, kurie turi noro ir ryžto pasiekti daugiau, nei tuo metu įsivaizduoja galintys. Bendrovės sudarytas galimybes tobulėti ir darbdavių mokėjimą įvertinti iniciatyvą Povilas Kulikauskas puikiai išnaudojo kopdamas karjeros laiptais. Pradėjo stovėdamas ant paties žemiausiojo.

„Stiklitoje“ jis įsidarbino krovėju, o dabar vadovauja projektams. „Jaunas žmogus buvo priimtas paprastam darbui, tačiau turėjo siekių, reiškė mintis jo darbo pozicijai nebūdingais klausimais, daug mokėsi, svarbiausia – labai norėjo ir dabar džiaugiasi tikrai geru darbu“, – kauniečio pažangą įvertino R.Nemeikštis.

„Džiugu, kad į mūsų kolektyvą nori įsilieti smalsūs ir tikslo siekiantys žmonės. Mūsų darbo sritis reikalauja specialių techninių įgūdžių, tačiau visko galima išmokti“, – sakė naujus darbuotojus mokanti specialistė Kristina Jakštytė.

Investicijos pasiteisino

Geros idėjos ir motyvuoti darbuotojai – dar ne viskas. Bendrovės įranga dažnai atnaujinama. „Po krizės, kai rinkoje situacija pagerėjo, klientų poreikiai dar labiau paaugo. Turimos įrangos, jų galimybių nepakako. Papildomos investicijos, žinoma, pasiteisino“, – džiaugėsi sprendimu bendrovės vadovas R.Nemeikštis.

Ne tik darbuotojai, bet ir klientai pokyčius pajuto žaibiškai. „Dar geresnė darbų kokybė, greičiau ir lengviau atliekame užsakymus. O svarbiausia – realybe galime paversti ir tokius klientų norus, kurie iš pradžių ir jiems patiems atrodo sunkiai įgyvendinami“, – vardijo R.Nemeikštis.

Pavyzdžiui, turėdama specialų laminuoto stiklo pjovimo stalą, kuriuo gali pasigirti reta Lietuvos stiklo apdirbimo įmonė, „Stiklita“ geba profesionaliai pjaustyti įvairaus storio laminuotą stiklą.

Įmonė „Stiklita“ įkūnija ne tik viską, ką apima žodis „stiklas“, bet ir dar daugiau.

Jei turite idėjų, parašykite mums: produktas@stiklita.lt


Šiame straipsnyje: Stiklitaįmonėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

maxas

maxas portretas
Tas pats per ta pati-kas nori,uzsidirba,padaro karjera ir t.t.,o realybeje Lietuvoje kokiems 95 procentu moka kapeikas,reikalauja darbo kokybes ,kokios nelabai vakaru salyse padaro darbuotojai,isspaudzia is zmogaus visus syvus ir iesko kitu naivuoliu.

Stiklitos darbuotojas

Stiklitos darbuotojas portretas
Gerbiami laikraštininkai, gal prisipažinsite kiek jums sumokėjo Stiklitos savininkas? Čia tik "šeimos žmogaus" nuomonė straipsnyje pareikšta, o ar jūs pasiklausėte ką kiti darbuotojai mano apie darbą ir užmokestį Stiklitoje? Būtų gerai tai darbuotojų kaitos nebūtų.

PVZ

PVZ portretas
„Už geras, įgyvendintas idėjas darbuotojai įvertinami, skatinami premijomis“ - gal galima pavyzdį ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių