Kaitri vasaros pradžia nesumažino ūkininkų grūdų derliaus

  • Teksto dydis:

Nors gegužės ir birželio mėnesiais buvo fiksuojami aukštos temperatūros rekordai, o ūkininkai nuogąstavo dėl gresiančios žalos grūdams, derliui tai neturėjo tokios didelės įtakos.

Prognozuojama, kad šiais metais derliaus kiekis, lyginant su praėjusiais metais, bus 10-15 procentų didesnis. Tokiomis įžvalgomis dalijasi UAB „Baltic transline“ Lietuvos vidinių pervežimų skyriaus vadybininkė Aušra Manikauskienė, dirbanti su birių krovinių pervežimu.

„Jaučiame didelį grūdovežių transporto poreikio padidėjimą. Tiesą pasakius, poreikis toks didelis, kad tenka dirbti, kaip kartais pajuokaujame, 7 dienas per savaitę ir 24 valandas per parą. Taip dirba ūkininkai, kurie derlių apdoroja ištisą parą, taip dirbame ir mes“ – pasakoja A. Manikauskienė.

Pasak jos, išaugęs poreikis rinkoje paskatino ir įmonę plėsti savo paslaugas šioje srityje. Iki šiol, specialaus biriems maisto produktams pritaikyto transporto, įmonė „Baltic transline“ turėjo minimaliai, tačiau šiais metais transporto parkas sparčiai pildomas šia įranga.

„Lietuvos ūkininkai sėkmingai įsisavina Europos Sąjungos projektines lėšas, surenka didelį derlių. Didžioji dalis jo eksportuojama į užsienį. Mes, savo ruožtu, operatyviai reaguojame į besikeičiančius savo klientų poreikius ir visuomet stengiamės juos patenkinti“ – teigia įmonės Lietuvos vidinių pervežimų skyriaus vadovė Rosita Pomeckienė ir priduria, jog įmonė gali pasiūlyti ne tik maisto, bet ir kitų birių produktų transportavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių