Kalėjimų departamentas sąmoningai klaidina visuomenę

  • Teksto dydis:

Kalėjimų departamentas (KD) savo viešuose pranešimuose ir toliau skelbia visuomenę klaidinančią informaciją. Jau ne pirmą kartą ši institucija teigia, kad „City Service“ pralaimi bylas, nors iš tiesų visos civilinės bylos šiuo metu dar tebevyksta. Trys bylos tebenagrinėjamos Vilniaus apygardos teisme, viena – Vilniaus apygardos administraciniame teisme.

Praėjusią savaitę KD išplatino pranešimą, kuriame teigiama, esą Lietuvos apeliacinis teismas nepatenkino „City Service“ prašymo sustabdyti Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursą. Toks KD teiginys neatitinka tikrovės.

Iš tiesų Lietuvos apeliacinis teismas pasisakė dėl birželio 11 d. Vilniaus apygardos teismo nutarties, kuria teismas netenkino prašymo stabdyti atnaujinto konkurso procedūrų, bet nekalba apie naujai paskelbtas neskelbiamas derybas. Vilniaus apygardos teismo nutarties priėmimo dieną nebuvo žinoma apie neskelbiamas derybas, kadangi pranešimas apie neskelbiamas derybas paskelbtas tik liepos 24 d.

Tame pačiame pranešime teigiama, kad, pritaikius laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdžius konkursą, Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo iškėlimo iš sostinės centro įgyvendinimas užsitęstų. Priešingai nei teigiama pranešime, teismas pabrėžė, kad rėmėsi KD atsiliepime pateikta nuomone, tačiau nebūtinai ji atitinka tikrovę.

KD tvirtina, jog teismas taip pat pabrėžė, kad ieškovui palankaus teismo sprendimo atveju bendrovė „City Service“ įgytų teisę reikalauti žalos, atsiradusios dėl perkančiosios institucijos neteisėtų sprendimų, atlyginimo ir tokiu būdu apgintų savo teises ir ekonominį interesą dalyvauti konkurse ir jį galimai laimėti. Iš tiesų teismas tik abstrakčiai nurodė, kad neva ieškovai galės kreiptis dėl žalos atlyginimo, tačiau tai tik šabloninė rekomendacija, nes nuostoliams įvertinti tokio pobūdžio bylose nėra suformuota prak

Dar vienas tikrovės neatitinkantis teiginys – neva pirkimo komisija bendrovę „City Service“ tris kartus prašė patikslinti duomenis apie kvalifikaciją. Tai taip pat netiesa, nes pati bendrovė prašė pateikti informaciją, kokias procedūras vykdo KD, tačiau perkančioji organizacija šios informacijos nesuteikė, o, anot KD, bendrovė turėjo „numanyti ar suprasti“, ką ji daro.
Jau ne kartą KD viešai pateikia iškraipytus faktus, todėl darytina prielaida, kad tokiais savo veiksmais ši institucija sąmoningai meluoja ir klaidina visuomenę.

Užs.nr. 1286694



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių