Klaipėdai – inovatyvūs pasiūlymai

Žibintai, miesto gatvėse skleidžiantys ne tik šviesą, bet ir interneto ryšį, daug paslaugų vienijanti kortelė, kuri klaipėdiečių gyvenimą padarytų paprastesnį, – tokios idėjos siūlomos uostamiesčiui.

Pastarosios buvo išsakytos vakar, kai miesto meras Vytautas Grubliauskas priėmė Klaipėdoje veiklą pradedančios, naujausiųjų technologijų kūrimu ir įgyvendinimu besiverčiančios įmonės IAMUS vadovą Oliverį Gohą ir projektų vadovę Astą Lubytę.

"Tai buvo vienas tų malonių susitikimų, kai sužinai, kad Klaipėda įdomi inovatyviems žmonėms, turintiems puikių idėjų ir pasiruošusiems jas čia įgyvendinti", – tvirtino meras.

Kompanijos atstovai miesto vadovui papasakojo apie savo įdirbį ir planus.

"Nudžiugino geras, sveikas, šiuolaikiškas požiūris, ambicingi, inovatyvūs sumanymai, kurie mūsų miestą turėtų išgarsinti pasaulyje", – pabrėžė meras.

Įmonė IAMUS ne tik sukūrė šiuolaikiškas lempas, kurios šviečia, skleidžia internetą, pasižymi kitomis išmaniosiomis funkcijomis, bet ir žada jas uostamiestyje gaminti.

Vieta, kur tai galėtų būti daroma, dar nėra aiški. Svarstomi įvairūs variantai, tarp kurių – ir laisvoji ekonominė zona. Išmaniosiomis lempomis jau susidomėjo Čilės ir Vietnamo atstovai. Jie planuoja apsilankyti Klaipėdoje.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie klaipėdiečio kortelę, į kurią būtų galima integruoti daug viešųjų paslaugų. Apie tai bendrovės atstovai jau kalbėjo su viešąja įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas", kai kuriomis ligoninėmis, mokyklomis, bibliotekomis.

"Įdirbis jau yra didelis. Apie klaipėdiečio kortelę kalbėjome seniai. Kol ieškojome, kaip ir ką daryti, investuotojai patys atėjo ir pateikė pasiūlymą. Svarbiausia, kad tai daryti jie siūlo ne verslo pagrindais, o todėl, kad juos sužavėjo Klaipėda", – tvirtino meras.

V.Grubliauskas džiaugėsi, kad ši įmonė į uostamiestį pritrauks daug jaunų, šviesių protų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
Vilniuje Oliver Goh jau buvo bankrutaves, gal klp pasiseks

Susidures

Susidures portretas
Pasidomekit sita imone, Vilniuje bankrutavo, zmones paliko ant ledo be keliu menesiu zadetu algu.. o dabar Klaipedoje bando dunduku rasti... pasidomekit zurnalistai, vertas tyrimo atvejas!

Anonimas

Anonimas portretas
su džinsais ir megstiniu tiesiai pas merą ,uab registruota bute idomus investuotojai atėjo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių