„Klaipėdos vanduo“ didins įstatinį kapitalą

Įmonės "Klaipėdos vanduo" įstatinį kapitalą siūloma didinti 670,5 tūkst. eurų. Šias lėšas skirs Klaipėdos rajono savivaldybė. Pinigai bus panaudoti vandentvarkos projektams įgyvendinti jos teritorijoje.

Klaipėdos savivaldybei, kuri yra didžiausia įmonės "Klaipėdos vanduo" akcininkė, siūloma pritarti bendrovės įstatinio kapitalo didinimui. Paskutinį žodį tars miesto taryba.

Šį klausimą svarstė bei jam pritarė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad Klaipėdos rajono savivaldybė ir įmonė "Klaipėdos vanduo" yra sudariusios jungtinės veiklos suatrtį.

Pagal ją ir yra numatyta didinti bendrovės įstatinį kapitalą. Lėšos bus panaudotos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrai kurti.

Didžiąja dalimi tokie projektai finansuojami ES lėšomis, tačiau būtina ir prisidėti.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas patikslino, kad Klaipėdos rajono savivaldybė pagal jungtinės veiklos sutartį bendrovės kapitalą buvo įsipareigojusi padidinti beveik 2,341 mln. eurų.

Milijonu jis išaugo praėjusiais metais. Šiemet norima įnešti dar 670 tūkst. eurų ir antra tiek kitąmet.

"Padidinus įstatinį kapitalą Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis, reikės mažiau įmonės lėšų prisidėti prie projektų", – teigė L.Makūnas.

E.Simokaitis aiškino, kad Klaipėdos miesto savivaldybės pritarimo reikia, nes ši yra didžiausia bendrovės akcininkė. Dabar jai priklauso 87,81 proc. įmonės "Klaipėdos vanduo" akcijų.

Klaipėdos rajono savivaldybei priklausančių akcijų dalis sudaro 11,22 proc., o Neringos – 0,97 proc.

Dabar įmonės "Klaipėdos vanduo" įstatinis kapitalas siekia 58,8 mln. eurų. Pritarus jo didinimui, Klaipėdos savivaldybei priklausys 86,82 proc., Klaipėdos rajono – 12,22 proc., o Neringos – 0,96 proc. akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Todėl, kad pagrindinė įmonės savininkė Klaipėdos savivaldybė gali nustatinėti tvarkas, pagal kurias melžiamieji privalo mokėti lažą jos valdomai monopolinių paslaugų įmonei. Tuo tarpu plėtrą apmoka ES struktūriniai fondai, kuriuos suneša ir vėl tie patys ES mokesčių mokėtojai. Matyt, pasiūlyta prisijungti prie klestinčio verslo ir rajono valdžiai. Pakanka prisiminti kaip nepaisant nustatytų ribojimų buvo skirtas įmonės vadovas - tiesiai iš priežiūros institucijos. Viena didelė maklė, kurią metas būtų tvarkyti.

Geriau pasakykit

Geriau pasakykit portretas
kodėl šita įmonė, NESUDARIUS asmeniškai jokių sutarčių su manimi, daro ką nori.Nori-kelia kainas nežinia už ką, nori-mano pinigais įvedinėja Klaipėdos rajonui vandentiekįo-nuotekų tinklus/padaugins 'melžiamų' abonentinių vienetų kiekį/.Neatsiskaitinėja ir nepranešinėja svarbios vartotojui informacijos.Pvz.planuojamą veiklą, vienų ar kitų virsmų priežastis ir pagrindimus..Ar yra dar pasaulyje kur nors tokia tvarka?

Na

Na  portretas
Aišku brangs vanduo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių