KLASCO pripažįsta ir verslo bendruomenė

Savaitgalį Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje (KLASCO) tradiciškai pagerbti ne tik šios kompanijos, bet ir kitų uoste esančių „Achemos grupės“ bendrovių darbuotojai.

Vertybė - žmonės

20, 25, 30, 35 ir 40 metų dirbusiems žmonėms įteiktos dovanos, garbės ženkleliai, sumokėtos premijos. „Achemos grupei“ uoste priklauso KLASCO, „Krovinių terminalas“, „Klaipėdos laivų remontas“, „Centrinis Klaipėdos terminalas“. Šios grupės generalinis direktorius Audrius Bendoravičius pasidžiaugė, kad tęsiama Bronislovo Lubio prieš 16 metų atgaivinta tradicija pagerbti darbo veteranus. KLASCO veteranų minėjimo renginyje pagerbti ir kitų „Achemos grupės“ uosto kompanijų darbuotojai.

Šiemet šventė buvo išskirtinė – pažymėta, kad 20 metų uoste kompanijose, kurios susietos su „Achemos grupe“ dirba ir dabartinis KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža.

„Ypatingai džiaugiuosi už KLASCO ir visos „Achemos grupės“ žmones, kurie dirba uoste. Jie sukuria pridėtinę vertę. Dėl didžiulės konkurencijos, geopolitinės situacijos kasmet mūsų laukia dideli iššūkiai, bet sugebame juos nugalėti. Ir šiemet planuojame plėstis, didinti pajėgumą, išsikelti naujus iššūkius ir juos įveikti. Džiaugiuosi, kad KLASCO ir kitose „Achemos grupės“ įmonėse žmonės dirba nuosekliai, turi tikėjimą gera grupės įmonių veiklos ateitimi“, - dėstė A.Pauža.

Jam, o taip pat KLASCO personalo ir administravimo skyriaus vadybininkei Birutei Grikšienei, išdirbusiai 35 metus, ir „Klaipėdos laivų remonto“ bendrovės infrastruktūros ir energetikos tarnybos viršininkui Gintarui Milvydui, išdirbusiam 30 metų, įteikti Klaipėdos miesto mero garbės ženklai.

„KLASCO ir „Achemos grupė“ Klaipėdoje turi išskirtinį požiūrį į žmones, savo darbuotojus. Pagrindinė vertybė yra kuriantis, dirbantis žmogus, kuris pasirengęs aukotis vardan bendrovės. KLASCO, „Achemos grupės“ darbuotojai yra socialiai aprūpinti, ramiai žvelgia į ateitį, nes tiki, kad niekada nebus pamiršti“, - pastebėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Įspūdinga metų pradžia

Universaliausia Klaipėdos uoste KLASCO kompanija yra ir viena didžiausių Baltijos jūros regione. Joje įdiegtos modernios krovos ir sandėliavimo technologijos. Dėl atsiradusių naujų 15 metrų gylių į sausakrūvius laivus prie KLASCO krantinių galima krauti iki 80 tūkst. tonų krovinių.

„Iš mano kabineto uosto direkcijoje atsiveria puikus uosto, o pagrinde KLASCO, vaizdas. Matau kaip vystosi, kuo gyvena ši uosto kompanija. Šiandien turiu dvejopą jausmą – ką labiau vertinti – įspūdingą šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės aukso medalį Europos čempionate ar KLASCO kompaniją, kurios krovos augimas per pirmuosius du mėnesius taip pat įspūdingas – net 27 procentai. KLASCO svariausiai prisidėjo ir prie praėjusių metų uosto sėkmės perlipant 40 mln. tonų krovą ir aplenkiant visus kitus rytinės Baltijos šalių uostus“, - pastebėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Achemos grupės“ valdybos pirmininko pavaduotojas ir KLASCO valdybos narys Gintaras Balčiūnas pastebėjo, kad 2016 metais KLASCO buvo iššūkių metais – įsigyti nauji kranai, vilkikai, grūdų krovos sistemos. Anot jo, ne mažesni iššūkiai laukia ir šiais metais, nes KLASCO planuoja imtis naujų vystymo projektų uosto pietinėje dalyje. G.Balčiūnas akcentavo konstruktyvų bendradarbiavimą tarp KLASCO, Uosto direkcijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės, kas leidžia sėkmingai imtis vis naujų projektų. 

Įteikti medaliai

Sėkmingą KLASCO ir atskirų jos žmonių veiklą pastebėjo ir Klaipėdos miesto verslo bendruomenė. Veteranų vakare Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vladas Pleskovas darbo žvaigždės medalius už nuopelnus Lietuvos gerovei, už ilgametį ir nepriekaištingą darbą ir asmeninį indėlį į pramonės plėtrą įteikė dviem KLASCO darbuotojams – ilgamečiam Jūrų perkėlos terminalo vadovui Vaclovui Grigalauskui ir KLASCO komercijos direktoriaus pavaduotojui Mečislovui Vitkauskui.

Jaunystėje dirbęs laivų statykloje, po to statybinių medžiagų gamyboje, V.Grigalauskas nuo 1992 metų Jūrų perkėloje. Ne kartą rinktas geriausiu KLASCO padalinio vadovu. Nestokojantis humoro palaikė ypatingus ryšius su buvusiu „Achemos grupės“ įkūrėju Bronislovu Lubiu. 

Buvęs KLASCO filialo „Baltijos logistikos centras“ direktorius M.Vitkauskas žymia dalimi prisideda, kad per KLASCO keliauja baltarusiškos trąšos.

„Achemos grupės“ bendrovės Klaipėdos regione yra itin svarbios, o KLASCO tarsi kerinis uosto akmuo. Visos kompanijos bendrauja ir bendradarbiauja su Klaipėdos miesto verslo visuomene, yra socialiai atsakingos, puoselėja Klaipėdos istorinį ir kultūrinį paveldą“, - teigdamas medalius KLASCO padalinių vadovams pastebėjo V.Pleskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
teikia medalius ir priedus 20% nuiminėja.Žmotai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių