Kodėl gali užtrukti pašto siuntų iš užsienio kelionė?

  • Teksto dydis:

Iš užsienio į Lietuvą atkeliaujančios pašto siuntos, kuriose – ir internetiniai pirkiniai, ir kalėdinės dovanos artimiesiems, prieškalėdiniu laikotarpiu keliauja ilgiau nei įprastai.

Keleriopai išaugęs pašto siuntų srautas, susidariusios spūstys tarptautinėse logistikos grandyse, žiemos pūgos, neretai paralyžiuojančios oro uostų darbą ir krovinių pervežimą – tai veiksniai, kurie lemia ilgesnę nei neįprasta pašto siuntų transportavimo trukmę.

„Tarptautinės pašto siuntos dažnai transportuojamos per kelias valstybes, todėl jų kelionės trukmė priklauso ir nuo šalies, iš kur atkeliauja siunta, geografinės vietos, ir nuo transportavimo sąlygų, kurioms įtaką daro įvairūs nenumatyti išorės veiksniai.

Atšaukti skrydžiai dėl prastų oro sąlygų ar kitos aplinkybės, stabdančios logistiką, yra pagrindinės priežastys, dėl kurių gali užtrukti ir pašto siuntų pristatymas“, – pažymi Lietuvos pašto Pašto operacijų direktorius Algirdas Šimonis.

Vakar laikinai buvo uždarytas Briuselio oro uostas, o praėjusią savaitę vienas iš svarbiausių Europos tranzitinių oro uostų – Frankfurto oro uostas dėl pūgos atšaukė apie 250 skrydžių, tarp jų ir tokių, kuriais tranzitu gabenami kroviniai ir pašto siuntos. „Tokie atvejai, kai dėl prastų oro sąlygų sutrinka tarptautinių krovinių ir pašto siuntų transportavimas, žiemos laikotarpiu yra dažni“, – teigė A. Šimonis.

Prieš Kalėdas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalių paštuose išauga pašto siuntų srautas. „Esame maksimaliai padidinę pašto siuntų skirstymo pajėgas, todėl padidėjusią siuntų srauto apimtį Lietuvos pašto logistikos centruose apdorojame operatyviai.

Stengiamės kuo sparčiau apdoroti iš užsienio gautas pašto siuntas, tačiau nemažai priklausys ir nuo to, kada pašto siuntas pristatys užsienio šalių paštai“, – aiškino Pašto operacijų direktorius A. Šimonis.

Kuo anksčiau prieš Kalėdas yra išsiunčiamos pašto siuntos, tuo didesnė tikimybė, kad adresatus jos spės pasiekti iki švenčių. Iš Europos šalių siunčiamos pašto siuntos, pasak A. Šimonio, kol kas atkeliauja be didesnių trikdžių, tačiau laukiamas didžiausias iš elektroninės prekybos milžinės Kinijos atkeliausiantis pašto siuntų srautas – per vadinamąjį „juodąjį penktadienį“ įsigyti pirkiniai – dar nėra pasiekęs Lietuvos.

Taip pat A. Šimonis atkreipia dėmesį, kad tarptautinių pašto siuntų, ypač siunčiamų iš Lietuvos ir gaunamų iš trečiųjų šalių (JAV, Rusijos, Kinijos ir kt.), pristatymas bus spartesnis, jeigu muitinės deklaracijos užpildytos teisingai ir tinkamai. „Neretai siuntos deklaravimas užtrunka, kai nepateikiama arba pateikiami neteisingai užpildyti siuntos ir joje siunčiamų prekių dokumentai.

Gyventojams, norintiems išvengti nesklandumų, prieš siunčiant prekes ar laukiant siuntų iš užsienio rekomenduojama susipažinti su pašto siuntų deklaravimo taisyklėmis, taip pat priminti siuntėjui, kad šis užpildytų CN 22 ir CN 23 muitinės deklaraciją“, – teigė A. Šimonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klavdija

Klavdija portretas
Labukai viskas aiskai parasita...bet vat mano problema yra atvirksai:issiunciau siuntineli registruota is lietuvos i ukraina su liektuvu jis pasake man nukeliavo i kieva....ir vat toj bus menesi kaip apie ja nieko me zinoma ir gavejas ta siunta ne gauna.Is ukr pastos klausinejo kievo -gautas atsakimas tokio nr nera.davio pajaska....dab laukiu kas bus tolio....a ka jus pasiulit galetumet?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių