Konkurencijos tarybos vadovas Š. Keserauskas paskirtas antrai kadencijai

Konkurencijos tarybos vadovas Šarūnas Keserauskas paskirtas antrai kadencijai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į premjero teikimą, penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo nuo balandžio 5 dienos paskyrė Š.Keserauską eiti pareigas antrą 6 metų kadenciją, BNS pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Anot Prezidentūros, tiesioginė tarybos nauda vartotojams per pastaruosius dvejus metus siekė po 13 mln. eurų. Be to, vadovaujant Š. Keserauskui, įstaiga sulaukė tarptautinio įvertinimo - 2014-2015 metais ji pripažinta viena profesionaliausių institucijų pasaulyje, o už konkurencijos kultūros sklaidą yra gavusi Pasaulio banko apdovanojimą.

Per pastaruosius trejus metus Konkurencijos tarybos skirtų baudų suma siekia beveik 90 mln. eurų, iš kurių vien pernai į valstybės biudžetą sumokėta 18,7 mln. eurų.

41-erių Š.Keserauskas tarybai pradėjo vadovauti 2011 metų balandį, kai pakeitė į Europos Komisiją dirbti išvykusį Joną Rasimą. Teisininko išsilavinimą Vilniaus Universitete ir Londono universiteto Karaliaus koledže įgijęs Š.Keserauskas iki tol dirbo vyresniuoju teisės patarėju Jungtinės Karalystės Sąžiningos prekybos tarnyboje (angl. Office of Fair Trading), anksčiau kaip advokatas atstovavo įmonėms konkurencinės teisės bylose.

Š.Keserauskas yra dirbęs advokatų kontoroje „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip nebuvo sąžiningos konkurencijos, taip ir nebus...Kol ,,valdomos demokratijos" oligarchinė santvarka bujos, tol Lietuva ,su savo naudai dirbančių biurokratų keserauskų ir Ko sistema, nyks ...

reiskia

reiskia portretas
konkurencijos nebus...

H

H portretas
....nu jau sukuosena tai ,, grazi". Dabar as nuejes i kirpykla, paprasysiu, kad padarytu ,,jemelios" sukuosena.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių