Kuriant SGD mokymų centrą žengiami konkretūs žingsniai

  • Teksto dydis:

Spalio 12 dieną, Klaipėdos universitete įvyko darbo diskusija dėl Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo mokymų centro kūrimo. Susitikimo metu nutarta, jog po mėnesio ministerijų vadovams bus pristatytas SGD klasterio kūrimo veiklų ir užduočių planas bei su socialiniais partneriais pasirašytas ketinimų protokolas įgyvendinant SGD  mokymų centro projektą.

„SGD rinka plečiasi itin greitai ir kaip tik šiuo metu yra lūžio momentas, kuomet ji auga geometrine progresija ir būtent todėl Klaipėda turi unikalią galimybę, nes Klaipėdos universitetas gali tapti kompetencijų centru. Čia galėtų būti atliekami tiek moksliniai tyrimai SGD srityje, tiek rengiami specialistai bei iš mokslinių tyrimų ar pasiekimų galėtų gauti naudos verslo įmonės, kaip šiuo atveju „Klaipėdos nafta“ ar „Vakarų laivų gamykla““, - kalbėjo LR energetikos ministras Rokas Masiulis.

Energetikos ministras pabrėžė, jog SGD specialistų poreikis netolimoje ateityje augs eksponentiškai greitai, taip kaip auga SGD technologijų vystymasis. Jo nuomone, tai yra ateities specialybės, ateities mokslo sritis ir kaip tik dabar yra tas metas, kuomet tokio pobūdžio specialybių labiausiai ir trūksta.

Susitikimo metu Klaipėdos universitetas pristatė viziją, kaip švietimo įstaiga mato socialinį bendradarbiavimą tarp verslo ir mokslo, steigiant bei kuriant SGD kompetencijų centrą. Mokslo ir technologijų parko atstovas pristatė kokios būtų galimybės didinti SGD  panaudojimo vertės grandinę. Visi susitikimo dalyviai pripažino, jog SGD technologija yra sparčiai besivystanti įvairiomis kryptimis, todėl sudaryti galimybes Lietuvos jaunimui įgyti reikiamas kompetencijas ir profesiją SGD sferoje yra būtina pradėti jau dabar.

„Aptarėm ir aiškiai įvardijom, jog SGD industrija yra labai sparčiai besivystanti sfera, kurioje specialistų su specifinėm ir unikaliom žiniom pasauliniu mastu yra trūkumas. Kaip žinia, šiandien Klaipėdoje jau veikia SGD terminalas, mūsų Bendrovė jau vysto antžeminį SGD paskirstymo stoties projektą, o tai reiškia, jog reikės papildomai inžinierių, projekto aukštos kompetencijos ekspertų ir kt. SGD srities žinovų. Todėl su Klaipėdos universitetu ir ieškome sąlyčio taškų bei būdų, kaip galėtume sujungus pajėgas, žinias ir jau įgytą patirtį susivienyti steigiant SGD kompetencijų centrą uostamiestyje“, - kalbėjo Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Diskusijoje dalyvavo LR energetikos ministras R.Masiulis, LR Švietimo ministrė A.Pitrėnienė, Klaipėdos universiteto vadovybė bei verslo atstovai iš kompanijų AB „Klaipėdos nafta“ ir AB „Vakarų laivų gamykla“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apatinis

Apatinis portretas
Neišmiegojot, tamsta?

ka ten centra

ka ten centra portretas
kurkit dar viena "nieko nekainuojancia" sdg ministerija...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių