Laivų statytojų optimizmą temdo tik geopolitika

  • Teksto dydis:

Keletą metų krizės gniaužtuose įstrigusiai laivų statybos ir remonto pramonei ateina geresni laikai - atsigauna laivybos rinka:pastaraisiais metais auga tiek laivų remonto, tiek statybos užsakymų skaičius, antradienį teigia "Verslo žinios".

Tačiau Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika pozityvius postūmius laivų statybos ir remonto rinkoje linkęs vertinti santūriai.

"Augantis užsakymų skaičius nuteikia optimistiškai, tačiau žiūrime į tai rezervuotai, nes geopolitiniai įvykiai pasaulyje gali pakoreguoti perspektyvas ir lūkesčius", - sako jis ir pabrėžia, kad jau dabar jaučiama tam tikra geopolitinių veiksnių įtaka - anksčiau metalą Vakarų laivų gamyklos įmonių grupė pirkdavo Ukrainoje, o pastaruoju metu ten įsikūrusioms metalurgijos gamykloms nebegarantuojant tiekimo arba net nebepriimant užsakymų tenka jį pirkti Vakarų Europoje, kur kaina už vieną toną didesnė apie 100 eurų ir tai turės įtakos kaštams.

A.Šileika taip pat sako, kad augant žaliavų ir darbo jėgos įkainiams darbų kainos, nekyla - tai lemia didžiulė konkurencija, nes Europoje yra apie 300 laivų statyklų ir remonto įmonių, todėl kova vyksta dėl kiekvieno projekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marsietis

marsietis portretas
i pri vsiom pri etom-zizn na marse est,tak skazat tak dalee i tomu podobnee-ura tovarisci-nenastupaite na eti samije grabli.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių