„Lidl“ prašo pirkėjų grąžinti kanapių aliejų: kol kas nesulaukė nė vieno buteliuko

Prekybos tinklas „Lidl“ prašo pirkėjų grąžinti specifinį kanapių aliejų, nes jis gali turėti įtakos nuotaikų kaitai bei padidinti nuovargį. Dar nė vienas pirkėjas nepanoro šio produkto atiduoti, o kai kuriems internautams toks prašymas sukėlė šypseną.

„Lidl“ parduotuvėse iškabintuose pranešimuose  buvo skelbiama, kad nuo 2021 m. rugpjūčio 25 iki 2021 m. rugsėjo 8 dienos skubiai vykdytas šalto spaudimo ekologiško kanapių aliejaus „Vita D`Or“ susigrąžinimas iš vartotojų.

Aiškinama, kad šiame kanapių turinčiame maisto produkte rastas padidintas tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis, todėl buvo raginama jo nenaudoti maistui bei gyvūnų ėdalui.  Perspėjama, kad produkto vartojimas gali turėti nepageidaujamų pasekmių sveikatai, tokių kaip nuotaikos kaita bei padidėjęs nuovargis.

„Facebook“ nuotr.

Šis prašymas neliko nepastebėtas internautų: dalis jų apgailestavo, kad prekės parduotuvių lentynose nebėra, kiti juokais prašė aliejų atiduoti jiems.

„Jei kam nereikia šito aliejaus, galiu paimti“, – su šypsena rašė internautė Eglė. 

„Aš ir galvoju, ko tie blynai tokie juokingi gaunasi“, – šmaikštavo ir Šarūnas. 

„Trečią dieną valgau kotletus ir galvoju, kodėl man taip dažnai jų norisi“, – rašė Nerijus.

„Lidl Lietuvos“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta teigė, kad nė vienas buteliukas šio aliejaus nebuvo grąžintas.

„Produktų saugumas yra mūsų prioritetas, todėl periodiškai visiems produktams yra atliekami įvairūs produktų kokybės tyrimai, kurie leidžia reaguoti, jei yra pastebimi nuokrypiai, kurie neatitinka kokybės ar saugumo reikalavimų. Atlikus periodinius tyrimus buvo nustatyta, kad vienoje šio produkto partijoje aptiktas tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis, todėl dėl saugumo sumetimų buvo atšauktos visos šio produkto partijos visoje Europoje“, – aiškino prekybos tinklo atstovas.

Šio produkto gamintojas yra sertifikuota Vokietijos įmonė.

„Ši prekė yra ganėtinai nišinio naudojimo, todėl jos įsigijimo kiekiai mūsų tinkle nėra dideli. Produkto grąžinimo atvejų kol kas neužfiksuota. Jeigu kas atneštų – priimtume, – sakė V. Lopeta. – Produktas žalos sveikatai padaryti negali, tačiau suvartojus didelį produkto kiekį, gali sukelti tam tikras, nebūtinai pageidaujamas reakcijas, tokias kaip nuovargį ar nuotaikų svyravimus. Iki šiol jokių kreipimųsi dėl sveikatos sutrikimų iš pirkėjų nesulaukėme.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Tas butelaitis atstoja dėže degtinės

Darvinas

Darvinas portretas
Grąžinčiau, bet neįsileidžiat, neturiu to gaidžio paso

babule

babule portretas
tai kodel mano komentaro neidejo, nes parasiau kad pirkau laisvai turguj, bet man nepatikon es kartus,bet dabar naudosiu kepsiu blynus gal nuotaika pageres
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių