Klaipėdiečiai – didžiausio projekto Danijoje partneriai

  • Teksto dydis:

Viena sparčiausiai augančių vakarų Lietuvoje bendrovė „SIDC Lt“ sėkmingai dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir užsienio projektuose. Sausio mėnesį užbaigti gaminti šeši įrenginiai, skirti naujai biomase naudojamai jėgainei bei biokuro saugojimo ir konvejerio sistemoms, kurios yra statomos Kopenhagoje. Ši jėgainė yra didžiausia visoje Europoje.

„HOFOR Energiproduktion A/S“ Kopenhagoje stato biomase kūrenamą šilumos ir elektros energijos jėgainę, kuri, planuojama, pradės veikti jau 2019 m. Šis projektas yra tiesiogiai susijęs su Kopenhagos klimato planu, pagal kurį miestas iki 2025 m. siekia tapti pirmąja sostine, neišskiriančia CO2, o jo vertė viršija 150 mln. eurų. Naujoji jėgainė pakeis senąją – 600 MW anglimi kūrenamą jėgainę –, kurios darbas baigsis, kai naujoji pradės veikti. Per metus išmetamas CO2 kiekis sumažės 1.2 Mt.

2017 m. prasidėjusios jėgainės statybos neapsiėjo ir be užsienio partnerių pagalbos – prie šio tvarios inžinerijos projekto prisidėjo ir „SIDC Lt“ komanda. Plačiau apie projektą ir jo detales pasakojo bendrovės „SIDC Lt“ direktorius Aivaras Kamas, rinkodaros vadovas Arnoldas Laurišonis ir gamybos direktorius Simas Rindeikis.

– Kodėl „SIDC Lt“ nusprendė dalyvauti šiame projekte?

– Aivaras: Su šiais partneriais jau bendradarbiavome anksčiau, tad jie, žinodami aukštą mūsų darbų kokybę, pasiūlė dalyvauti konkurse. Konkursą laimėjome ir nuo 2017 m. gegužės mėnesio pradėjome dalyvauti projekte. Savo darbus užbaigėme 2018 m. sausį. Didžiuojamės, kad net 60 mūsų darbuotojų turėjo galimybę prisidėti prie šios jėgainės įrenginių statybos.

– Kokius įrenginius „SIDC Lt “ pagamino šiam projektui?

– Simas: Šiam projektui buvo pagaminti keturi filtrai, kurie yra sudaryti iš trijų dalių. Vieno filtro svoris viršija 93 tonas, o jo ilgis – net 25 metrai. Šie filtrai yra išskirtiniai ne tik savo milžiniškais matmenimis, bet ir paskirtimi: valo užterštą orą ar dujas nuo kietųjų dalelių. Taigi jie neleidžia gamykloms teršti oro ir reguliuoja kietųjų dalelių patekimą į aplinką. Šiam projektui taip pat pagaminome dvi siloso talpyklas, kurių bendras svoris siekia net 70 tonų, o bendras aukštis – net 24 metrus. Talpyklose bus laikomos birios medžiagos. Ant jų kojų papildomai įmontavome įrenginius, kurie parodo, kaip kinta svoris talpyklos viduje – taip sužinoma, kiek medžiagų yra joje.

– Aivaras: Šių filtrų veikimo principas yra labai paprastas: užterštas oras / dujos patenką į filtro apatinę dalį. Filtro viduje įmontuoti specialūs medžiaginiai maišai, o jų medžiaga yra gana tanki, tad kietos dalelės yra sulaikomos. Praėjęs oras pro medžiaginį filtrą tampa švarus, o kietosios dalelės nusėda filtro apatinėje dalyje.

– Kuo šis projektas jums buvo išskirtinis? Kokių planų turite ateityje?

– Arnoldas: Didžiuojamės savo komanda kad ne tik pastatėme didžiausią filtrą Europoje, bet ir turėjome galimybę augti ir tobulinti savo žinias, kur prie tokio mąsto projekto dirba įvairiausių sričių įmonės. Taip pat pamatėme, kad galime sėkmingai konkuruoti su didžiausiais gamintojais ir galime būti lygiaverčiais projekto partneriais. Dalyvavimas šiame projekte mums suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi, tad planuojame toliau tęsti savo darbus ir plėstis užsienio šalyse.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Molodec Simka! Pagarba!

Jooo...

Jooo... portretas
Danai-jėga.Taip patvarkė mūsų Geotermą, kad išvežė viską ką galima išvežti ir nureorganizavo viską ką galima nureorganizuoti:D)O kur dar Telekomo atnešta Lietuvai gerovė?O kur dar kiti rimti lietuvių specialistų, darbuotojų ,,mokymai" kaip reikia dirbti, kuriems gamyklose vadovavo danai..:D?Kur jie prasisuko nieko neliko nei pėdsako..Manau ir čia tas pat bus.Pasidžiaukit naivuoliai kol galit-jie jeigu negali apiplėšti tai prisiks ir paliks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių