Lietuviškus batus perka tik užsieniečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos avalynės pramonei atstovaujančios vos trys įmonės (Kauno bendrovė „Lituanica“, Šiaulių „Sabalin“ ir Vilniaus „Paliūtis“) dirba itin siaurame segmente, tačiau išlikusioms neblogai sekasi, o jų prekių ženklai įsitvirtinę ir Vakaruose, ne Lietuvoje, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Paliūtis“ Lietuvoje parduoda 11-12 proc. savo guminių batų, o eksportuoja į Jungtinę Karalystę ir Vokietiją, kiek mažiau - į Prancūziją, Graikiją, Italiją, Lenkiją ir Latviją bei Estiją. Lietuvos prekybos centruose lietuviškos avalynės mažoka, ji keliauja daugiausia į specializuotas parduotuves.

„Lituanica“ 74 proc. savo avalynės eksportuoja į Angliją, Latviją ir Estiją, o Lietuvos rinkoje prekes parduoda tik savo parduotuvių tinkle ir didmenininkams.

„Sabalin“ pusė visos produkcijos parduoda Vokietijoje, pažymėtą „Sabalin“ ženklu.

Statistikos duomenimis, 75-80 proc. Lietuvoje pagamintos avalynės eksportuojama, bet jos gamintojai tam prieštarauja - jų teigimu, iš tikrųjų eksportuojama 80-90 proc. čia pagamintų batų, o statistikos ir tikrovės neatitikimų priežastis derėtų aiškinti sezoniškumu. Pirmąjį šių metų ketvirtį šalyje buvo pagaminta 218,3 tūkst. porų neperšlampamų batų, arba 70 proc. visos Lietuvoje pagamintos avalynės.


Šiame straipsnyje: LituanicaSabalinPaliūtisbatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai brangūs lietuviški batai,sumažinkite kainas,tada pirksime lietuviškus batus.

labai

labai portretas
Geri buvo tarnybiniai Lituanikos batai.

vartotojas

vartotojas portretas
kazkada lituanicos batai buvo geros kokybes ir formos tiko prie pedos. db daro kaip uzsienis. kokybe prasteja, pelnas dideja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių