Lietuvoje veikianti IT bendrovė pripažinta vienu geriausių darbdavių Olandijoje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį vienas autoritetingiausių bendroves vertinantis institutas „Great place to Work“ paskelbė geriausių darbdavių Europoje sąrašą.

Tarp geriausiųjų atsidūrė ir Lietuvoje savo biurą turinti Olandijos informacinių technologijų (IT) bendrovė „Macaw“, kuri užėmė šeštą vietą tarp Olandijoje veikiančių įmonių, o tik tarp IT įmonių liko antra.

Tarp geriausiųjų darbdavių 2019-aisiais metais taip pat pateko tokios milžinės kaip „Mars“, avialinijų bendrovė SAS, viešbučių tinklas „Hilton“, technologijų bendrovė „Cisco“, greitųjų siuntų tarnyba DHL.

Instituto atstovai teigia, kad renkant geriausią darbdavį yra analizuojama daug aspektų. Anot vertintojų, atlyginimas tikrai nėra esminis dalykas šiame tyrime. „Great Place to Work“ direktorius Olandijoje Rene Brouwers sakė, kad visos organizacijos, kurios patenka į jų sudaromą geriausiųjų sąrašą yra įrodžiusios, kad jose yra sudarytos labai geros darbo sąlygos visiems darbuotojams ir tokios įmonės gali būti pavyzdžiu kitiems.

„Nuo 2019-ųjų metų mes pradėjome skelbti tik TOP 10 bendrovių sąrašus įvairiose šalyse ir Europoje, dėl to bendrovės turi stengtis dar labiau, kadangi mūsų sertifikatą gauna tik maža dalis įmonių. Atliekant tyrimą mes didžiausią dėmesį skiriame įmonės patikimumui, darbuotojų sąntykiui vienas su kitu bei su vadovybe bei visas mikroklimatas bendrovėje. Norėdamos patekti tarp geriausių įmonių bendrovės turi daug investuoti į darbuotojų tobulėjimą, turi turėti aiškius procesus įmonės viduje, kas palengvina darbuotojų kasdienes užduotis. Šį principą naudojame jau trisdešimt metų tiriant ir vertinant bendroves“, - sako R. Brouwers.

Vienas iš bendrovės „Macaw“ vadovų olandas Roland Van Es teigia, kad šis įvertinimas – ilgo darbo rezultatas: „Šiandien esame labai laimingi galėdami vadinti save viena iš geriausių vietų dirbti tiek Olandijoje, tiek ir visoje Europoje. Ne vienerius metus kūrėme įmonės kultūrą, kuri yra nukreipta į darbuotoją, kad jis jaustųsi gerai. Ir matome to rezultatus – įmonė yra nuolatiniame augime, įgyvendiname vis didesnius tarptautinius projektus su didžiausiomis bendrovėmis, ir visa tai yra dėl to, nes turime talentingus specialistus Olandijoje ir Lietuvoje, kurie gali visą dėmesį skirti darbui“.

Šiandien esame labai laimingi galėdami vadinti save viena iš geriausių vietų dirbti tiek Olandijoje, tiek ir visoje Europoje.

Olandas sako, kad jo įmonė didelį dėmesį skiria darbuotojų aplinkai ir patogumui.

„Mūsų biuras Amsterdame suprojektuotas taip, kad būtų patogus darbuotojui. Viso planavimo ir kūrimo metu įsitraukė daugelis darbuotojų, kurie išsakė savo norus ir pageidavimus, o į didžiąją dalį jų buvo atsižvelgta įrengiant biurą – tai ir poilsio kambariai, pramogų vietos, vieta kursams, pasitarimams ir kita. Tuo vadovaujamės tiek Olandijoje, tiek ir bandome visą tai perteikti kolegoms Lietuvoje ir kitose šalyse, kuriose veikiame“, - sako R. Van Es.

Bendrovės „Macaw“ Lietuvoje vadovė Goda Šniokaitė sako, kad olandų kuriama darbo kultūra po truputį atkeliauja ir į Lietuvą: „Macaw nuo pat bendrovės įkūrimo 1993-aisiais metais daug investavo į darbuotojus ir darbo kokybės gerinimą. Dar prieš šį apdovanojimą ketverius metus iš eilės mūsų bendrovė būdavo pripažįstama geriausiu darbdaviu Olandijoje, o šiais metais pelnėme dar prestižiškesnį apdovanojimą. Ypač smagu, kad olandai visą savo darbo kultūrą stengiasi perteikti ir Lietuvoje ir čia sukurti puikias darbo sąlygas visiems darbuotojams“.

„Great place to Work“ veiklą pradėjo 1981-aisiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kuomet vieno žinomiausių to meto leidinių „New York“ vyriausias redaktorius paprašė kelių verslo žurnalistų išleisti leidinį apie 100 geriausių bendrovių darbuotojui Jungtinėse Amerikos Valstijose. Po kelių metų panašūs vertinimai pradėti atlikti ir Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių