„Lietuvos energijos gamyba“ nebenaudos mazuto

  • Teksto dydis:

Didžiausią elektros gamintoją Lietuvos elektrinę valdanti bendrovė "Lietuvos energijos gamyba" (LEG) atsisako mazuto kaip rezervinio kuro. Jį ketinama pakeisti gamtinėmis dujomis, o jo likučius - parduoti. Skaičiuojama, kad tai bendrovei padės sutaupyti apie 0,5 mln. eurų per metus.

"Konkurencija tik didėja, tad nuolat ieškome būdų, kaip mažinti elektros ir šilumos energijos savikainą bei paslaugų kainą. Sprendimas atsisakyti mazuto ir rezervinį kurą pakeisti į gamtines dujas padės mums sumažinti sąnaudas", - pranešime spaudai sakė LEG vadovė Eglė Čiužaitė.

LEG ketina sudaryti dujų tiekimo sutartį su konkurso laimėtoju, o rezervui skirtos dujos būtų saugomos Inčukalnio saugykloje Latvijoje.

Pasak E. Čiužaitės, mazuto Elektrėnuose turėtų nelikti jau iki šių metų žiemos. Dabar jo atsargos siekia 32 tūkst. tonų.

Šiuo metu mazutą naudoja tik strateginio rezervo paslaugą teikiantis 8-asis Lietuvos elektrinės blokas. 7-asis blokas nuo šių metų pradžios užkonservuotas, tretinį aktyviosios galios rezervą užtikrinantis 9-asis blokas naudoja tik dujas, o šilumos energiją elektrinė gamina, daugiausiai naudodama biokurą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių