„Lietuvos geležinkeliai“ atsisako poilsio bazių Ignalinoje ir Giruliuose

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ ketina parduoti poilsio bazes Ignalinoje ir Giruliuose, o įmonės darbuotojus motyvuoti kitomis priemonėmis.

„Per metus abiejų poilsio bazių išlaikymo kaštai užkraudavo apie 0,5 mln. eurų naštą bendrovei, o jose poilsiaudavo vos mažiau nei ketvirtadalis darbuotojų. Jų išlaikymas kasmet reikalavo ir papildomų investicijų“, – pranešime spaudai teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Poilsio bazių infrastruktūrą – pastatus, statinius, inventorių – ketinama parduoti. Žemės plotai nuomojami iš valstybės.

Darbuotojų poilsiui skirta Girulių bazė šiemet, planuojama, veiks paskutinį kartą.

Pasak bendrovės pranešimo, sezono metu Klaipėdoje, Girulių poilsio bazėse, kelialapiai būdavo išduodami vidutiniškai 1800 darbuotojų. Papildomai čia poilsiaudavo ir apie 100 gyventojų. Į Ignalinoje įrengtą vasaros stovyklos bazę atvykdavo šiek tiek daugiau nei 800 darbuotojų vaikų ar anūkų. Taip pat buvo priimama apie 100 vaikų, nesusijusių su įmonių grupe.

Giruliuose veikiančią poilsio bazę iš viso sudaro 38 statiniai, jų bendras plotas siekia beveik 4 tūkst. kvadratinių metrų, Ignalinoje – 43 statiniai, šių bendras plotas yra 2,5 tūkst. kvadratinių metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poilsiautojas

Poilsiautojas portretas
Mūsų šeima Girulių bazėje poilsiauja jau 4 metus. Labai gera vieta poilsiui su šeima, vaikams labai patinka. Ir ką gi pasiūlisite šeimoms kuriuos sau negalės leisti kitokio poilsio ir pvz. toks variantas buvo geriausias visai šeimai?

Ignalina

Ignalina portretas
Na, LG grietinėlės šeimos ilsisi Viduržiemio jūros salose, Maldyvuose, Turkijoje ar dar kur egzotiškuose Žemės kampeliuose ir kelis kartus per metus. Ne tas lygis. Todėl galim drąsiai „atsikratyti“ poilsio bazių Lietuvoje, juolab, kad veikia jos tik 2 mėn. per metus. Tik straipsnyje nepaaiškino kuo motyvuos tuos 15 % dirbančiųjų, kurie dar galėjo sau leisti pailsėti tose bazėse, bet šeimos biudžetas neišneša užsieninių poilsinių kelionių? Tikriausiai didesniais darbo krūviais už tą patį ar mažesnį atlygį.

Turėti savo

Turėti savo portretas
poilsio bazes įmonėms buvo geras dalykas.Organizacijų vadovai, kurie savo darbuotojus gerbia ir myli, visada pagalvos apie jų laisvalaikį ir poilsį.Kad visas įmonės darbas būtų našus ir kad gerų kadrų kaitos nebūtų.Tai sėkmės garantas.Bet..Dabar ne tie laikai.Žmones išspaudžia kaip citrinas už minimalkę.Jie ne tik neišgali kažkurtai pailsėti-jie užmiršo kas tas toks yr poilsinė o valst.ar žinybinio turto likučius, kažkokiu tai stebuklingu būdu išvengusius žvėries vardu ,,privatizacija", vis dar 'valgo' neaišku kas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių