„Lietuvos geležinkeliai“ pasiryžę bylinėtis su EK dėl Rengės ruožo

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" teigia, kad Europos Komisijai nutarus skirti baudą įmonei už išardytą Rengės ruožą į Latviją, ji bylinėtųsi teismuose.

"Tam yra dar Europos teismas, galima įrodinėti. Mes atlikome ekspertizę, joje dalyvavo Lenkijos, Latvijos specialistai, kurie tikrai nešališki, ir aš galvoju, kad teisybė turi nugalėti", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė bendrovės vadovas Stasys Dailydka.

Geležinkelių vadovas neprognozavo, kokį sprendimą gali priimti EK, tačiau neatmetė, kad dėl Lenkijos "Orlen" lobizmo gali būti priimtas ir įmonei nepalankussprendimas.

"Nežinau, neprognozuoju, aš tikiuosi, kad mes nebūsime nubausti ir mes tą įrodysime, vedame mes tas diskusijas, bendraujame, aiškinamės. (...) Aišku lobizmas, kuris atliekamas prieš mus iš Lenkijos "Orlen" pusės, jis toks vyksta. Gali suveikti kažkoks mechanizmas prieš mus, bet manau, kad dar yra institucijos, kurios gali teisingai nuspręsti", - teigė S.Dailydka.

Jis kartojo, kad Rengės ruožas yra ekonomiškai neatsiperkantis projektas: "Galiu pasakyti, kad projektas ekonomiškai visiškai niekada neatsiperkantis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių