„Lietuvos geležinkelių“ dividendai – 3 mln. eurų mažesni

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" valstybei išmokės 3 mln. eurų mažiau dividendų - Vyriausybė pirmadienį nutarė, kad šie pinigai bus panaudoti gelbėti daugiau nei 20 mln. eurų skolų turinčią "Lietuvos jūrų laivininkystę".

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad sprendimas dėl dividendų priimtas Vyriausybės posėdžio režimu.

"Šita suma kaip tik ir bus kaip garantas, pateiktas SEB bankui, tokia suma bus skiriama iš SEB banko išspręsti laikinai "Lietuvos jūrų laivininkystėje" susidariusias problemas", - žurnalistams po pasitarimo sakė A.Butkevičius.

Anot jo, neteisingai traktuojama, jog transporto įmonių holdingą kurti nuspręsta dėl LJL problemų: "Dėl transporto holdingo kūrimo sprendimas priimtas jau tikriausiai prieš keturis ar penkis mėnesius, tai nėra, kaip buvo viešojoje opinijoje skleidžiama, kad holdingas yra kuriamas dėl "Lietuvos jūrų laivininkystės". Tai yra netiesa".

Susisiekimo ministras taip pat tikino, kad holdingas kuriamas, ne siekiant gelbėti žlungančią LJL. Rimantas Sinkevičius teigė manąs, kad pinigai LJL turėtų pasiekti pirmadienį, tačiau tai nebūtinai bus naujoji - 3 mln. eurų SEB banko paskola.

"Manau, kad jie jau šiandien pasieks, bet nebūtinai pagal naują išduotą "Lietuvos geležinkelių" garantinį raštą, nebuvo išnaudota ta pinigų suma, kurią SEB bankas skyrė anksčiau - 650 tūkst. JAV dolerių skirta anksčiau, ir jie nebuvo išnaudoti", - po pasitarimo žurnalistams sakė R.Sinkevičius.

Anot jo, "Lietuvos geležinkeliai" garantinį raštą dėl paskolos SEB bankui turėtų pateikti pirmadienį, be to, su SEB banku vyksta derybos dėl anksčiau banko suteiktos beveik 15 mln. litų paskolos atidėjimo termino.

Anksčiau buvo numatyta, kad "Lietuvos geležinkeliai" šiemet išmokės 11,4 mln. eurų - tokią sumą Vyriausybė patvirtino liepos 1 dieną. Pradžioje siūlyta išmokėti 3,773 mln. eurų, tačiau vėliau suma padidinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių