„Lietuvos jūrų laivininkystė“ atleidžia beveik 200 darbuotojų

  • Teksto dydis:

Bankrutuojanti valstybės kontroliuojama Klaipėdos laivybos bendrovė „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL) atleidžia visus darbuotojus. Iki sausio 22 dienos planuojama atleisti beveik 200 žmonių, tačiau dalis jų neišvengiamai bus priimta atgal.

Bankrutuojančios įmonės vadovas Sigitas Dobilinskas BNS sakė, kad didžiąją dalį atleidžiamų žmonių sudaro jūrininkai.

„Pagal Įmonių bankroto įstatymą visi gavo įspėjimo lapelius ir iki sausio 22 dienos turi būti atleisti. Apie jokią komercinę veiklą nekalbama, tačiau laivai yra, jie stovi ir juos reikės prižiūrėti. Nenoriu spėlioti iš anksto – įmonės bankroto administratorius spręs, kiek reikia žmonių laivams saugoti, prižiūrėti, kiek turės dirbti jūrininkų pamainų ir kiek bus reikalinga administracijos darbuotojų. Daliai atleistų darbuotojų bus pasiūlyta grįžti“, - BNS sakė S.Dobilinskas.

Lietuvos darbo biržos (LDB) BNS pateiktais duomenimis, praėjusį mėnesį LJL dėl bankroto įspėjo 182 žmones.

2015 metų gruodžio 29 dieną įsiteisėjo teismo nutartis dėl LJL bankroto, įmonė iki sausio 13 dienos privalo teismo paskirtam o administratoriui Daliui Volskiui perduoti turtą.

„Procesas vyksta, ruošiame dokumentus ir perduodame administratoriui dalimis“, - BNS sakė S.Dobilinskas.

Klaipėdos apygardos teismas pernai gruodžio 14 dieną paskelbė, kad LJL yra nemoki, neatsiskaito su kreditoriais ir darbuotojais, todėl iškėlė bendrovei bankroto bylą. Pasak teismo, spalio pabaigoje LJL turtas buvo apie 31 mln. eurų, iš jų ilgalaikis - 24 mln. eurų, o įmonės įsiskolinimai viršijo 22,5 mln. eurų, iš kurių 12,814 mln. eurų - SEB banko paskolos likutis, skola darbuotojams - 1,54 mln. eurų.

Didžiausią LJL turtą sudaro 5 laivai, kurie visi yra įkeisti, o trys - areštuoti. Klaipėdos apygardos teismo vertinimu, reali laivų vertė gali būti kur kas mažesnė nei nurodyta balanse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Apmaudu, nors ir ne pirma karta. Ka is tarybu paveldejom, viska pra- fuck'inom ... Patys, arba su kazkieno pagalba.

taip

taip  portretas
Norejau rasyti direktoriai visi ten.5 laivu ir 182 znoniu.ir visems alga reikia

taip

taip  portretas
kranto darbotoju 20 zmBet visi direkriai.Ir alga tokia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių