Lietuvos pašto skyrių kaimuose uždaryti neskubės

Valstybės valdomo Lietuvos pašto skyrių kaimuose nebus skubama uždaryti, kartoja susisiekimo ministras. Pasak Roko Masiulio, eksperimentas, sumažinant skyrių dvejuose rajonuose, parodys, ar pertvarka vyks visoje Lietuvoje.

„Patys pilotiniai projektai dar tik pradedami, sunku kažką sakyti. Su šia reforma mes tikrai neskubėsime. Reikia įvertinti jos realumą, tikslingumą ir atsakyti į kitus klausimus. Taip kad nuo pilotinių projektų labai daug kas priklausys. Pirmiausia žiūrėsime, kaip jis suveiks Radviliškyje. Bet reikia realiame gyvenime išbandyti - iškvietimus, atvykimus, ar žmonės sugebės rasti tų paštininkų telefonus, ar vyresni žmonės internete galės ieškoti, ar bus lengviau prieinamu būdu kaip nors. Atsargiai žiūrėsime į šią reformą“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą kalbėjo R.Masiulis.

Lietuvos paštas skyrių pertvarką gegužę pradėjo Utenos ir Radviliškio rajonuose. Įmonė pradžioje buvo numačiusi pertvarkyti iš viso 350 stacionarių ir 27 kilnojamus paštus - skaičiuota, kad investicijos į pertvarką sieks daugiau nei 1 mln. eurų, o per kelerius metus bus sutaupyta 6,5 mln. eurų sąnaudų.

Tačiau tokia reforma vasarį suabejojo daugumą Seime turinti „valstiečių“ frakcija - netrukus pranešta, jog susitarta dėl reformos sustabdymo.

Susisiekimo ministras yra sakęs, kad pašto pertvarka nėra prioritetinė, todėl nereikia skubėti jos įgyvendinti, o jos vizija bus parengta šią vasarą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 674 pašto skyriai, iš kurių 465 - kaimo vietovėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimiete

Kaimiete portretas
Taigi dabartiniai pastininkai tik stumdo laika. Spaudos mazai kas uzsisako. Na atnesa ir imeta pasto dezuten pranesimus jeigu yra. Buna kad pro leketa namu praeina nes nera ka deti dezuten. Uztat kai mokamos pensijos tada jau "saziningai" vaiksto po butus, nes lieka ötkatai". Ar tam reikalingi pastininkai?

Vytautas

Vytautas portretas
Kalbama apie paštininkai kuriuos galima bus išsikviesti telefonu į namus. O ką daryti tiems kur DAR NĖRA MOBILAUS IR INTERNETO RYŠIO! Ir vargu ar kada nors bus! O kodėl tylima kokie Lietuvos atokesnių kaimų keliai,kelialiai? Rudenį,pavasarį -neišbrendami be guminių batų. O kas suteiks pagalbą pastoviai klimpančiom mašinom? Pašto bus galima sulaukt duok dieve kartą per savaitę! DIDELĖ PAŽANGA! Nes laiškininkai fiziškai nesuspės aptarnauti tokių didelių teritorijų. O išsikviesti į namus paštininkė esant nepravažiuojamiems keliams per Vilniaus bendro telefono operatorė kažkas iš fantastikos pasaulio! Gera ponams fantazuoti sėdint Vilniaus kabinetuose ir skaičiuoti kapsančius eurukus į jų kišenes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių