„Linas Agro Group“ paukštynai Latvijoje ima justi Rusijos sankcijas

  • Teksto dydis:

Du paukštynus Latvijoje valdanti viena didžiausių Lietuvoje žemės ūkio investicijų bendrovė "Linas Agro Group" apie sąnaudų mažinimą šiuose paukštynuose negalvoja, sako "Linas Agro Group" generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrius Pranckevičius.

"Patekome į palankias rinkos žirkles, nes vištiena brango, o pašarai pigo. Prie paukštienos brangimo prisidėjo ir nuo naujųjų metų Latvijoje įvestas euras. Rezultatai geresni, nei tikėjomės", - "Verslo žinioms" teigė A. Pranckevičius, be kita ko pastebintis, kad ir ši sritis jau pradeda justi Rusijos sankcijas.

Lietuviai ir latviai į Rusiją vištienos beveik nevežė, tačiau tai buvo smūgis lenkams, kurių eksportas gana didelis, o dabar, nuo embargo prabėgus dviem mėnesiams, jie pradėjo brautis į Lietuvos ir Latvijos rinkas - didėja pasiūla ir bent jau turguje mėsa pradeda pigti.

"Prekybos tinklai Lietuvoje ir Latvijoje kol kas iš lenkų perka palyginti nedaug, tačiau juntame, kad maži tinklai ir turgus įveža vis daugiau vištienos", - dienraščiui sako A. Pranckevičius ir nebando spėti, kuo baigsis ši invazija - gali būti, kad lenkai žemiau savikainos parduos tik vištienos perteklių, o vėliau kaina grįš į įprastas vėžes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių