„Litesko“ – 208 tūkst. eurų bauda už nenupirktas dujas iš SGD terminalo

  • Teksto dydis:

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) UAB „Litesko“ skyrė 207 903,91 eurų baudą – bendrovė 2015 m. iš suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo neįsigijo numatyto būtinojo dujų kiekio ir neįvykdė VKEKK įpareigojimo tai padaryti vėlesniu laikotarpiu.

VKEKK, paskirdama baudą, pakartotinai įpareigojo UAB „Litesko“ įsigyti nesuvartotas SGD terminalo dujas, nes paskirta bauda nepanaikina pareigos vykdyti įpareigojimus – bendrovė tai turi padaryti ne vėliau nei per 2 mėnesius.

Suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymas numato, kad valstybės reguliuojamai šilumos energijos gamybai užtikrinti pirmumo tvarka privalo būti tiekiamos per SGD terminalą įvežtos gamtinės dujos.

UAB „Litesko“ 2015 m. nesuvartojo 27.003,362 MWh būtinojo kiekio dalies ir šį kiekį papildomu susitarimu su UAB „Litgas“ perkėlė į 2016 m., tačiau dujų neįsigijo.

VKEKK buvo įspėjusi UAB „Litesko“, kad įsipareigojimo įsigyti nesuvartotas gamtines dujas nevykdymas  bus laikomas licencijuojamos veiklos sąlygų pažeidimu, už kurį gali būti skiriama bauda  nuo 289 eurų iki 1 proc. energetikos įmonės metinių pajamų, gautų praėjusiais finansiniais metais iš konkrečios licencijuojamos veiklos, kurią vykdant padarytas pažeidimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

retro

retro portretas
Anais laikais žmonės buvo laisvi pasirinkti stoti ar nestoti į kolūkį.Nori stoji- nenori nu šaunam....tai čia tokia laisvė ir independece,taip sakant

L

L portretas
Smetonos laikais tik žąsis ir švediškus degtukus buvo privaloma pirkti, Dabartinė "žąsis" pavadinimu "Independence" tikriausiai milijoną kartų brangesnė.

Anonimas

Anonimas portretas
DVI VALSTYBINĖS ĮMONĖS DURNIŲ VOLIOJA, O PASKIRTĄ BAUDĄ TURĖS SUMOKĖTI VARTOTOJAI-GYVENTOJAI-BAUDA TURI BŪTI SKIRIAMA ASMENIŠKAI ĮMONĖS VADOVUI.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių