Maistą nepasiturintiems perkanti agentūra nutraukė sutartį su „Grūste“

Varguoliams maisto produktus perkanti Europos socialinio fondo agentūra nutraukė sutartį su bendrove „Grūstė“, kuri pateikė sugedusius žuvų konservus.

Apie paramą maistu gaunančių žmoni skundus dėl netinkamų valgyti žuvų konservų sulaukusi agentūra atliko patikrinimą. Paaiškėjo, kad žmonės nemelavo – konservai buvo ne tik netinkami valgyti, jų suvalgę žmonės galėjo ir apsinuodyti.

Tai tapo pagrindu Europos socialinio fondo agentūrai nutraukti sutartį.

Apie tai „Grūstė“ buvo informuota raštu, išsiųstu rugpjūčio 16 dieną. Šiame rašte nurodyta, kad sutartis nutraukiama praėjus 30 kalendorinių dienų nuo rašto išsiuntimo, tai yra nuo rugsėjo 15 dienos.

Bendrovė „Grūstė“ nesutiko su tokiu sprendimu ir ryžosi teisybės ieškoti teismuose, todėl dar iki minėto termino kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

Kaip patikino Europos socialinio fondo agentūros Viešųjų ryšių ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus specialistė Lina Beišinė, argumentų nutraukti sutartį buvo ir daugiau. Bet pagrindinis jų – tiekėjas turėjo užtikrinti, kad nepasiturintiems žmonėms dalinami produktai būtų kokybiški, atitiktų techninės specifikacijos reikalavimus, tačiau atsitiko ne taip, kaip tikėtasi.

Sutartis su bendrove „Grūstė“ buvo sudaryta vieneriems metams. Kitiems metams agentūra vykdo naują viešąjį pirkimą.

Atrodo, kad naujų pirkimų šiemet skelbiama nebebus.

„Dėl kitų produktų tiekimo sutartys nėra nutrauktos. Bėdų buvo tik dėl žuvų konservų, tyrimai patvirtino, kad nusiskundimai buvo pagrįsti“, – komentavo L.Beišinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirkejas

Pirkejas portretas
Normalus nedidelis prekybos tinklas bandantis konkuruoti su didžiaisiais. Sėkmės

TAIP

TAIP portretas
Seniai reikejo to tinklo parduotuves uzdaryti,jos patrauklios nebent melynanosiams ir benamiams.Neisivaizduoju,kaip jos dar laikosi.

pati

pati portretas
nesvariausia ir prasciausiu prekiu parduotuve... salia jos netoli ir Aibe
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių