„Maxima“ mažina sviesto kainas

  • Teksto dydis:

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiandien paskelbė mažinantis sviesto kainas. Skirtingų prekės ženklų sviestas, tepieji riebalų mišiniai bei kai kurie lydyto sviesto gaminiai pigs nuo kelių iki keliolikos procentų.

„Aktyviai stebėjome žaliavinio pieno supirkimo kainas Europoje, dėl kurių nevaldomo augimo pastaraisiais metais kilo ir sviesto kainos pirkėjams. Vos tik pastebėjome, jog ši rinka stabilizuojasi – pradėjome derybas su savo tiekėjais. Džiaugiamės, jog nuo šiandien pirkėjams galime pasiūlyti mažesnes sviesto bei sviesto gaminių kainas“, - sako Vilma Drulienė, bendrovės komercijos vadovė.

Pasak V. Drulienės, iš viso pinga net 24 skirtingi sviesto, tepiųjų riebalų mišinių bei lydyto sviesto gaminiai. Jų kaina mažinama vidutiniškai 5 proc. – skirtingi gaminiai atpigs nuo kelių iki net 15 proc.

Pavyzdžiui, vienas populiariausių maišytas 66 proc. riebumo „Šeimininkės“ tepinys pinga 10 proc. ir nuo šio antradienio kainuos vos 0,76 euro. 82 proc. riebumo saldžios grietinėlės „Žemaitijos“ sviesto pakelis pinga net 14 proc. ir kainuos 1,89 euro. Prieš kainų mažinimą šie gaminiai atitinkamai kainavo 0,85 ir 2,19 euro. Pigiausiai tepaus riebalų mišinio šiuo metu galima įsigyti už 0,48 euro, o sviesto pakelį – už 1,47 euro.

Pastaraisiais metais fiksuotą sviesto bei sviesto gaminių brangimą sąlygojo augančios žaliavinio pieno supirkimo kainos Europoje. Itin išaugus žaliavinio pieno paklausai, jo gamintojai negalėjo užtikrinti pakankamos pasiūlos, kas ir lėmė kainų augimą. Vos tik rinka stabilizavosi – bendrovė pradėjo derėtis su tiekėjais ir ieškoti geresnių pieno produkcijos, taip pat ir sviesto, pirkimo kainų.

Apie mažinamas sviesto kainas antradienį paskelbta ir bendrovės kainų leidinyje, platinamame visose tinklo parduotuvėse.

Bendrovės parduotuvėse kasdien apsilanko per pusę milijono pirkėjų, kurie įsigyja kone 7 tonas sviesto ir tepaus riebalų mišinio. Tiesa, kiek daugiau šių produktų lietuviai nuperka prieš didžiąsias metų šventes, Kalėdas bei Velykas, ir šaltuoju metų periodu. Kaip rodo pardavimų duomenys, vasarą sviesto ir tepaus riebalų mišinio nuperkama mažiau, nes kasdieniame racione atsiranda daugiau šviežio derliaus vaisių ir daržovių, kitų lengvesnių patiekalų.


Šiame straipsnyje: Maximasviestassviesto kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nelaikykit zmoniu kvaileis,svoiesto tepinys raso atpigs 10 procentu,jo turetu visai nebuti tarp maisto prekiu,kaina beveik nesiskiria nuo tikro sviesto,o ten brudas paskutinis. Net rusu laikais nebuvo tokiu nesamoniu. Jeigu sviestas ,tai sviestas,o ne tepinys,nebent batam blizginti. Kas sugalvojo taip mulkinti zmones kaip surio gaminys,is kokiu atlieku yra gaminamas?

https://www.fakto-hyundai.lt/testdrive/img/3d/i20.jpgjonc

https://www.fakto-hyundai.lt/testdrive/img/3d/i20.jpgjonc portretas
Norvegijoj Kilogramas sviesto 4 eurai,Tai brangi salis. Kiek kilogramas kainuos mximoj?

Simas

Simas portretas
Reklama. Tegul susimazina visas kainas, o ne giriasi kazkuo!!!!!!!!!!! Yra Lenkija. Na dar ir LIDL
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių