„Maximos“ socialinės investicijos – beveik 3 mln. eurų

Praėjusiais metais didžiausio šalyje prekybos tinklo „Maxima“ socialinės investicijos, skirtos jaunųjų talentų ugdymui, bendruomenių stiprinimui ir jų idėjoms įgyvendinti, ryšiams su darbuotojais ir jų darbo sąlygoms gerinti siekė beveik 3 mln. eurų. Pernai parduotuvių tinklas visuomeninėms iniciatyvoms, skirtoms jaunimo ugdymui ir socialinių problemų sprendimui bei paramai skyrė 1 mln. eurų - palyginti su 2016-aisiais, ši vertė padidėjo daugiau nei du kartus. Tuo tarpu beveik 2 mln. eurų buvo skirti prekybos tinklo darbuotojams - teisingesnei atlygio sistemai, darbuotojų ugdymui ir kitoms papildomoms darbo aplinką gerinančioms priemonėms.

„Socialiai atsakinga veikla mums - investicijos į žmones. Jas išpildome per papildomų naudų mūsų darbuotojams kūrimą, veiksmus, nukreiptus į socialinę partnerystę su vietos bendruomenėmis, jaunųjų talentų ugdymą. Siekiame būti geru kaimynu, atsakingu darbdaviu ir toliaregiu talentų įgalintoju, lygiagrečiai prisidedančiu ne tik prie šalies ekonominės plėtros, bet ir socialinių problemų sprendimo“, - sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Praėjusiais metais prekybos tinklas didino socialines investicijas, nukreiptas į ryšių su darbuotojais stiprinimą bei jų gerovę, darbo aplinkos sąlygų gerinimą. 600 naujų darbo vietų per 2017-uosius sukūrusiame prekybos tinkle pradėta diegti nauja motyvacinė sistema, kuri pernai pradėta taikyti platesniam darbuotojų ratui. Patobulinta atlygio sistema leidžia geriau įvertinti ne tik darbuotojų indėlį į bendrą bendrovės rezultatą, bet ir jų asmenines pastangas ir pasiekimus. Įsigaliojus naujai motyvavimo sistemai, per 2017 metus, darbuotojams buvo papildomai išmokėta 1,74 mln. eurų, įskaitant darbuotojo ir darbdavio mokesčius. Bendrovė savo darbuotojams siūlo apgyvendinimo bendrabutyje galimybę, organizuoja darbuotojų vežiojimą iš nutolusių miestų ir vietovių, naujai atidaromose parduotuvėse darbuotojams įrengiamos papildomos poilsio zonas. Taip pat jau daugiau nei dešimtmetį prekybos tinklas vykdo „Maximalistų“ programą savo darbuotojų vaikams. Šios programos pagrindinis tikslas - investicija į prekybos tinklo bendruomenės jauniausius talentus. Tradicinė „Maximalisto“ programos dalis - kasmet vykstanti vaikų vasaros stovykla.

Jau ketvirtus metus iš eilės socialiai atsakingas prekybos tinklas vykdo „Mes - bendruomenė“ programą, kurios pagrindinis tikslas - tikslinė parama Lietuvos bendruomenių iniciatyvų įgyvendinimui. 2017 metais buvo išdalintas dvigubai didesnis nei 2016 metais - net 60 tūkst. eurų siekiantis fondas, pinigai buvo skirti jaunimo užimtumo skatinimo projektams įgyvendinti. Iš beveik 40-ties programai pateiktų idėjų, kurias pateikė savivaldybės ir organizacijos visoje Lietuvoje, buvo atrinktos šešios, kurių įgyvendinimui prekybos tinklas skyrė 70 proc. reikalingo finansavimo.

Lietuvos moksleivių pažangumą ir gabumų ugdymą jau 15 metų prekybos tinklas skatina inicijuodama programą „Lietuvos Maximalistai“. Šešiasdešimčiai gabių jaunuolių praėjusiais metais skirto iki šiol didžiausio - 50 tūkst. eurų - paramos fondo stipendijos padeda siekti užsibrėžtų tikslų ir svajonių. Beveik 60 tūkst. eurų vertės paramą praėjusiais metais prekybos tinklas skyrė gausiausiam sporto renginiui Lietuvoje - jau dešimtus metus organizuojamoms „Lietuvos mokyklų žaidynėms“, o kartu su Lietuvos plaukimo federacija ir R. Meilutytės labdaros ir paramos fondu prekybos tinklas 2017 metais suteikė galimybę nemokamas plaukimo pamokas lankyti daugiau nei 1600 antrokų.

Bendradarbiavimui su vienu seniausių savo socialiniu partneriu - labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“, prekybos tinklas pernai skyrė ženklią paramos dalį - skurstantiems šalies gyventojams suteikta maisto produktų ir paramos už 833 tūkst. eurų, t. y. beveik keturis kartus daugiau nei 2016 metais.

Pernai prekybos tinklas įvairaus dydžio paramą skyrė ir kitoms organizacijoms. Daugelis jų yra ilgamečiai prekybos tinklo partneriai - nebe pirmus metus aktyviai bendradarbiaujama su paramos ir labdaros fondais: „Ankstukai“, draugija „SOS vaikų kaimai“ , „Maltos ordinu“ ir „Mamų unija“.

Už sprendimus remiant bendruomenės iniciatyvas ir skatinant jų veiklą rengiamuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose „Maxima“ 2017 m. pripažinta bendruomeniškiausia Lietuvos įmone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuotraukose

nuotraukose portretas
moterys su rožėmis,negi tik taip atsidėkojama už jų triūsą ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių