Medicinos bankas: planų žengti į Rusijos rinką neturime

  • Teksto dydis:

Vienas mažiausių Lietuvos komercinių bankų Medicinos bankas neigia Rusijos žiniasklaidos pranešimus apie planus eiti į šios šalies rinką.

"Banko vadovybė nėra priėmusi sprendimų dėl plėtros užsienio rinkose ir tokių planų neturi. Be to, jokie užsienio leidinių atstovai su mumis tuo klausimu nebandė susisiekti ir mums nėra žinomi Rusijos žiniasklaidos platinamos informacijos šaltiniai", - BNS informavo Medicinos banko administracijos vadovės Dalia Klišauskienė.

Ji pabrėžė, kad pagrindiniai banko klientai yra smulkaus ir vidutinio verslo įmonės Lietuvoje, todėl jiems ir skiriamas didžiausias dėmesys.

Rusijos laikraštis "Kommersant", remdamasis neįvardytais šaltiniais, trečiadienį paskelbė, kad Medicinos bankas netrukus gali atidaryti filialą Maskvoje, o vėliau ir kituose šalies miestuose. "Kommersant" teigimu, tai būtų pirmas Europos bankas, pradėjęs veikti Rusijoje po 2009 metų krizės.

Didžiausias Medicinos banko akcininkas yra Saulius Karosas, kartu su jam priklausančia bendrove "Western Petroleum" valdantis 98,5 proc. banko akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių