„Norfa“ Klaipėdoje mausto klientus?

Pasibaigusio galiojimo produktai "Norfos" parduotuvėse virsta vis dažniau pastebimu reiškiniu – per itin trumpą laiką fiksuotas ne vienas atvejis, kai Klaipėdos pirkėjai įsigijo pasenusio maisto. Tuo įsitikino ir patikrinimą atlikę kontrolieriai. Bendrovės atstovai prekybą pasenusiais maisto produktais vadina žmogiškąja klaida.

"Savo šuniui neduočiau"

Dienraštyje neseniai aprašyta moters ir jos sūnaus, suvalgiusių "Norfoje" pirktų pasenusių zefyrų, istorija toli gražu ne vienintelė.

Viešai prakalbus apie nutikusį nemalonų incidentą, atsiliepė ir daugiau klaipėdiečių, "Norfoje" prisipirkusių nebevartotinų maisto produktų.

Pirkėjai kurpė prielaidas, galbūt tai nebuvo vienkartinis atvejis ir nebegaliojantys produktai iš lentynų neišimami nuolat?

Praėjusią savaitę klaipėdietė Irma Priestočio gatvėje esančioje "Norfoje" savo seseriai nupirko jos mėgstamų "Vilkyškių" varškės sūrelių, ir tik grįžusi namo užmetė akį į galiojimo laiką.

Pastarasis buvo pasibaigęs prieš savaitę.

Nors ant pakuotės aiškiai parašyta, kad valgyti sūrelius galima iki liepos 5 ir 7 dienos, "Norfos" darbuotojai jų paimti iš lentynų neskubėjo.

Tokių sūrelių net savo šuniui neduočiau.

"Už vieną sūrelį su nuolaida sumokėjau labai pigiai – 23 centus. Tačiau ne kaina svarbiausia, juk apsinuodyti galima. Tokių sūrelių net savo šuniui neduočiau. Įdomu, ką veikia inspektoriai? Jei tiek žmonių skundžiasi, vadinasi, yra problema", – svarstė Irma.

"Pastebėjau, kad dažniausiai būtent akcinių prekių galiojimo laikas būna "ant ribos". Tai kokia čia akcija, jei valgyti negali? Geriau tegul parduoda už visą kainą, bet valgomą produktą, o ne parūgusį", – samprotavo pašnekovė.

Klaipėdietė atviravo, kad "Norfos" parduotuves pamėgo dėl žemų kainų, tačiau pastarasis apsipirkimas jai sukėlė rimtų abejonių maisto prekių kokybe.

"Dauguma produktų čia išties yra pigesni, bet sveikata svarbesnė už kainą. Dar betrūko sesę nunuodyti", – drastiškai ironizavo jauna moteris.

Prisipirko pasenusios varškės

Praėjusį antradienį, liepos 10-ąją, pretenzijų šiai parduotuvei turėjo ir dar vienas klaipėdietis.

Dvi iš trijų pakuočių pusriebės "Norfos" varškės, kurią jis pirko Priestočio gatvės "Norfoje", jau tris dienas buvo nebetinkama vartoti. Vienos varškės pakuotės kaina – 47 centai.

Kiek anksčiau dienraštis aprašė ir klaipėdietės Jekaterinos istoriją.

Taikos prospekte įsikūrusios "Norfos" parduotuvėje moteris nusipirko zefyrų pakuotę, kuri daugiau nei prieš mėnesį turėjo būti išimta iš prekybos centro lentynų.

Jekaterina birželio 24-ąją apsipirkinėjo prekybos centre "Grandus" esančioje parduotuvėje "Norfa" ir įsigijo baltarusiškų zefyrų pakuotę "Oduvančik".

Saldumynai, pasirodo, buvo pasenę, o moteris su mažu vaiku sunegalavo.

Tąkart Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko patikrinimą ir nustatė pažeidimą.

Apie zefyrus pirkėja pranešė salės darbuotojai ir pareikalavo materialinės kompensacijos. Pirkėjos buvo atsiprašyta, tačiau kompensacija neskirta, nes nebuvo pateiktas prekės pirkimo kvitas.

Prekybos centro atsakingiems asmenims tąsyk nurodyta atvykti į Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą "priemonių taikymui".

Išmesti ar palikti?

Į Priestočio gatvės "Norfą" praėjusią savaitę užsuko ir dienraščio žurnalistai.

Šaldytuvuose buvo išdėlioti tie patys varškės sūreliai, kurie seniausiai turėjo būti išimti iš prekybos, o kai kurių produktų, pavyzdžiui, sūrio "Mozzarella" galiojimo laikas baigėsi tą pačią dieną.

Panaši situacija užfiksuota ir Tauralaukio gyvenamajame rajone esančioje "Norfoje".

Praėjusio ketvirtadienio vakarą dar buvo pardavinėjama virta kalakutienos kumpinė dešra, kuri po kelių valandų teoriškai jau nebuvo tinkama vartoti.

Nors pažeidimo, anot inspektorių, čia nėra, pirkėjams natūraliai kyla klausimas, ar mėsa, kurią netrukus reikės išmesti, apskritai gali gulėti lentynose prie ilgesnio vartojamumo produktų?

Nustebino ir inspektorius

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, paskutinę galiojimo dieną produktai dar gali būti pardavinėjami, tačiau jau kitos dienos rytą lentynose jų griežtai turi nelikti.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai liepos 13 d. surengė patikrinimą Priestočio gatvės "Norfoje" ir, švelniai tariant, rezultatu neliko patenkinti.

Pažeidimų kontrolieriai nustatė su kaupu.

"Radome miltinės konditerijos kelių pavadinimų pasibaigusio galiojimo produktų ir kulinarinių gaminių. Tarp jų – šakotis, kaimiški riestainiai, vafliniai rageliai, silkių filė. Surašytas sprendimas, draudžiantis tiekti rinkai šiuos produktus. Parduotuvės direktorė iškviesta atvykti pas mus – pagal Administracinių nusižengimų kodeksą bus pritaikyta nuobauda", – teigė A.Bauža.

Esą "Norfa" šiurkščiai pažeidė Higienos normos reikalavimus, nes kai kurie produktai nebegaliojo savaitę ir daugiau.

"Pavyzdžiui, silkių filė – rizikingesnis produktas, baigė galioti liepos 2-ąją. To negali būti. Parduotuvės turi griežtai laikytis nustatytų prekybos sąlygų, tačiau tokių atvejų pasitaiko. Teisinamasi, esą didelis darbo krūvis, trūksta darbuotojų ir nespėja visko sužiūrėti", – akcentavo viršininkas.

Pašnekovo žodžiais, pasibaigęs galiojimo laikas – dažnas prekyboje pasitaikantis reiškinys, tačiau konkrečiai dėl "Norfos" daryti išvadų neskubėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Jus paziurekit i foto. Daryta parduotuveje, tai kam pirkti toki jei matai, kad negeras. Ir poto varyt, tipo apsinodijau. Nebesvaikit cia ir atsimerkit. Cia arba konkurentu darbas arba atleistu darbuotoju. Darot cia bombas. Visur tas pats yra. Nes visur dirba zmones.

Darbuotojas

Darbuotojas portretas
Paprastas ateik i ta norfa auka pati perpisiu. SU TUO AKCIJINIU KASTUVU. URODAS NX NEZINAI KA KOMENTUOT PADUSK VAPSE.

Agata

Agata portretas
Patarimas, prieš perkant į galiojimo datą pažiūrėti, nereikės tada nuodytis.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių