„Nukem“ nebereikalaus iš „Rangos IV“ 1,8 mln. eurų skolos

  • Teksto dydis:

Buvusiai pagrindinių Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektų rangovei, Vokietijos įmonei „Nukem“ taikiai susitarus su bankrutuojančia statybų bendrovė „Ranga IV“, „Nukem“ atsisakė 1,81 mln. eurų (6,262 mln. litų) vertės kreditorinio reikalavimo.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 17 dieną patenkino Rusijos kapitalo Vokietijos įmonės prašymą atsisakyti kreditorinio reikalavimo ir nutraukė bylą.

Po maždaug 3 metus trukusio bylinėjimosi „Nukem“ ir „Ranga IV“ šiemet taikiai susitarė dėl milijoninių nuostolių atlyginimo.

Lietuvos apeliacinis teismas kovą patvirtino įmonių taikos sutartį, kurios sąlygos yra konfidencialios, ir nutraukė bylą.BNS žiniomis, „Nukem“ sutiko per teismo nurodytą laiką sumokėti „Rangai-IV“ apie 2,5 mln. eurų.

„Nukem“ ir „Ranga IV“ 2008 metais pasirašė apie 20 mln. eurų vertės sutartį dėl laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybos ir numatė, jog bet kuris kilęs ginčas turi būti sprendžiamas Vokietijos Frankfurto prie Maino arbitraže. Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad „Rangai IV“ iškėlus bankroto bylą, arbitražui negali būti perduoti ginčai, susiję su bankrotu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių