Nuteistųjų įdarbinimo įmonė „Mūsų amatai“ turi naują vadovą

Konkursą vadovauti nuteistųjų įdarbinimo įmonei „Mūsų amatai“ laimėjo Alvydas Danyla.

Šis asmuo iš keturių atrankoje dalyvavusių kandidatų, pretendavusių užimti valstybės įmonės „Mūsų amatai“ direktoriaus pareigas, surinko daugiausia balų, skelbia Kalėjimų departamentas.

Trečiadienį pretendentų profesines, socialines ir vadybos kompetencijas vertino komisija, sudaryta iš Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo, patarėjų bei pareigūnų profsąjungos atstovo.

Pasak departamento, A. Danyla turi teisės bei verslo administravimo išsilavinimą, yra sukaupęs patirties vadovaudamas įvairių verslo šakų įmonėms, todėl planuoja ypatingą dėmesį skirti įmonės pajamų didinimui, veiklos sąnaudų ir turto valdymui, veiklos efektyvumui bei maksimaliam nuteistųjų įdarbinimui bei profesinių įgūdžių suteikimui.

Pastaruoju metu A. Danyla dirbo miškininkystės įmonėje „Skogran“, vadovavo automobilių ir patalpų valymo įmonei „Švaros broliai“, yra vadovavęs atliekų tvarkymo įmonei „Ekonovus“, taip pat - Ūkio banko Vilniaus filialui, yra dirbęs dienraštyje „Klaipėda“.

Vadovaujantis Korupcijos prevencijos įstatymu, atranką laimėjusio asmens kandidatūra bus pateikta patikrinti specialiosioms tarnyboms.

Valstybės įmonė „Mūsų amatai“ įkurta 2014 metų birželį.

Valstybės įmonė prie Alytaus pataisos namų, valstybės įmonė prie Marijampolės pataisos namų ir Pravieniškių valstybės įmonė prie pataisos namų buvo reorganizuotos ir sujungtos į bendrą įmonę, siekiant efektyvesnio įmonės veiklos valdymo ir gaminių kokybės didinimo.

Pagrindinis valstybės įmonės „Mūsų amatai“ veiklos tikslas – įdarbinti ir apmokyti nuteistuosius, suteikti jiems profesinių įgūdžių, parengti darbinei veiklai išėjus į laisvę, taip pat užtikrinti nuteistų asmenų užimtumą ir jų efektyvų darbą, kuriuo siekiama parengti juos integracijai į visuomenę ir išmokyti gyvenimo tikslų siekti teisėtais būdais ir priemonėmis.

„Mūsų amatai“ gamina biuro baldus privačioms įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms, baldus švietimo įstaigoms (darželiams, mokykloms, universitetams, bibliotekoms), taip pat minkštus baldus ir kėdes, vidaus ir lauko baldus namams, metalinius baldus pramonės, specialios paskirties paslaugų įmonėms.

Taip pat gaminami medicininiai baldai ligoninėms, poliklinikoms, globos namams.

„Mūsų amatuose“ dirbantys nuteistieji taip pat užsiima ketaus gaminių liejimu, siuvimo bei mezgimo paslaugomis, medienos apdorojimu ir įvairių medienos gaminių gamyba.

2016-ųjų pabaigoje atlikus įmonės auditą, specialistai nustatė valdymo, viešųjų pirkimų vykdymo, turto ir personalo valdymo bei buhalterinės apskaitos pažeidimus. Įmonės veikloje nustačius galimų sukčiavimo, didelės vertės turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo požymių, Kalėjimų departamentas pernai metų pabaigoje pradėjo kelis ikiteisminius tyrimus, įtarimai juose buvo pareikšti šešiems asmenims.

Naujienų portalas delfi.lt skelbė, kad „Mūsų amatai“ 2015 metais įkūrė skalbyklą ir pasirašė sutartį su bendrove „Švaros etalonas“, kuriam turėjo būti perduodami darbai, „Mūsų amatams“ laimėjus konkursus dėl skalbimo paslaugų. Nustatyta, kad „Švaros etalonas“ įmonės „Mūsų amatai“ patalpose galėjo naudotis skalbimo įranga ir nuteistųjų darbo jėga savo verslo reikmėms.

Buvęs „Mūsų amatai“ vadovas Alvydas Vadeika po rastų pažeidimų buvo atleistas pernai kovą, patikrinus kriminalinės žvalgybos informaciją apie šios valstybės įmonės vadovo ir jos darbuotojų galbūt neteisėtus veiksmus.

Po A. Vadeikos vadovavimą „Mūsų amatams“ perėmęs Aleksandras Sajenko iš direktoriaus pareigų pasitraukė šiemet liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių