„Omnitel“ ir „Baltic Data Center“ prie „Teo LT“ bus prijungtos kitąmet

  • Teksto dydis:

Švedijos telekomunikacijų koncerno "Telia Company" valdomai integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų bendrovei "Teo LT" priklausančios mobiliojo ryšio operatorė "Omnitel" ir bendrovė "Baltic Data Center" (BDC) prie "Teo LT" bus prijungtos kitąmet, tam galutinai pritarus įmonių valdyboms ir akcininkams, sako įmonių vadovas Kęstutis Šliužas.

Pasak jo, yra tikimybė, kad po reorganizacijos gali nelikti "Omnitel" prekės ženklo, taip pat keisis bendrovės pavadinimas.

"Lauksime sprendimų iš valdybos, kadangi sekantis žingsnis yra gauti valdybos ir akcininkų sprendimus. (Reorganizacija - BNS) gali atsitikti per kitus metus. Dėl "Omnitel" prekės ženklo dar derinsime, klausimas bus ir dėl apsijungusios įmonės pavadinimo", - penktadienį žurnalistams spaudos konferencijoje sakė K.Šliužas.

Paprašytas patikslinti, ar po reorganizacijos gali nelikti "Omnitel" prekės ženklo ir keisis įmonės pavadinimas, K.Šliužas teigė kol kas nenorintis "spekuliuoti jokių variantų".

Pasak bendrovės vadovo, iki šių metų pabaigos ketinama apsispręsti ir dėl naujo bendrovės biuro pastato.

"Procesas jau finišo tiesiojoje. Manau, kad iki metų pabaigos turėsime sprendimą. (...) Potencialiai turime porą variantų, su kuriais dabar intensyviai deramės", - kalbėjo K.Šliužas.

Pasak jo, įmonė ketina keltis į naujai statomą pastatą.

"Naujos statybos užtrunka laiko. Jokių greitų judesių negali būti. Tas pastatas dar nepradėtas statyti, kol kas yra projektinė dokumentacija", - sakė "Teo LT" ir "Omnitel" vadovas.

Šiuo metu "TeoLT" nuomojasi 8 tūkst. kv. metrų ploto biurų patalpas verslo centre "Vilniaus verslo uostas". BNS žiniomis, 2014 metais pastatą įsigijus Švedijos investuotojai "East Capital", nuomos sutartis buvo pratęsta dar 5 metams.

"Omnitel" ir BDC reorganizavimo sąlygoms įmonės akcininkai pritarė birželio pradžioje. Po reorganizavimo abi įmonės baigs savo veiklą.

Sausio pradžioje "Teo LT" iš koncerno "Telia Company" už 220 mln. eurų įsigijo 100 proc. bendrovės "Omnitel".

"Teo LT" akcijos kotiruojamos "Nasdaq" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

"Teo LT" pajamos padidėjo

"Teo LT" bendros konsoliduotos pajamos per šių metų devynis mėnesius sudarė 253,5 mln. eurų ir, palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 3,1 procento, praneša bendrovė.

Pelnas išaugo 7,1 proc. ir pasiekė 34,696 mln. eurų.

Konsoliduota Ebitda, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, buvo 88,6 mln. eurų ir, palyginti su pernai pirmų devynių mėnesių Ebitda, padidėjo 8,8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių