„Orlen Lietuva“ turi naują vadovą

Baigiantis 2017-iesiems metams Ireneuszas Fąfara perdavė bendrovės „Orlen Lietuva“ valdymą Michalui Rudnickiui.

I. Fąfara vadovavo bendrovei nuo 2010-ųjų pavasario. Per beveik aštuonerių metų laikotarpį bendrovėje „Orlen Lietuva“ atliktas restruktūrizavimas, keletas investicinių modernizavimo procesų, pakilo jos ekonominis efektyvumas. Pastaraisiais metais bendrovė fiksavo rekordinius finansinius rezultatus ir pirmą kartą bendrovės akcininkui buvo išmokėti dividendai. „Orlen Lietuva“ taip pat baigė užsitęsusius ginčus su „Lietuvos geležinkeliais“ ir „Klaipėdos nafta“.

„Aš esu dėkingas generaliniam direktoriui Ireneuszui Fąfarai ir noriu pasveikinti jį su puikiais misijos Lietuvoje rezultatais. Šiandien Mažeikių naftos produktų perdirbimo gamykla yra gerai organizuota ir pelninga „PKN Orlen“ grupės dalis“, - sakė „PKN Orlen“ generalinis direktorius Wojciechas Jasinskis.

Naujasis generalinis direktorius M. Rudnickis su „Orlen Lietuva“ siejamas nuo 2006-ųjų, pažymima bendrovės pranešime. Per šį laikotarpį jo karjera klostėsi įvairiuose vadovų lygiuose. Pastaraisiais metais jis vadovavo „PKN Orlen“ mažmeninės prekybos segmentui Lietuvoje.

Artimiausiu metu jo laukia dvi pagrindinės užduotys - modernizacijos procesų tąsa ir didmeninės prekybos stiprinimas vietinėse rinkose. M. Rudnickis gyvena Vilniuje, puikiai kalba lietuviškai.

„Orlen Lietuva“ pajamos viršijo 3 mlrd. JAV dolerių ir šiuo aspektu tai yra didžiausia bendrovė Baltijos šalyse. Ji taip pat yra didžiausias Lietuvos eksportuotoja ir mokesčių mokėtoja. Per pirmuosius devynis 2017 m. mėnesius „Orlen Lietuva“ pasiekė 165,4 mln. JAV dolerių pelną - 23,3 mln. JAV dolerių daugiau nei tuo pačiu laiku užpernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių