Paaiškėjo, kas laikinai pavaduos uosto vadovą A. Vaitkų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) vadovui Arvydui Vaitkui nusprendus dalyvauti šio miesto mero rinkimuose, jį laikinai pavaduos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė. A. Vaitkus atostogaus iki pat rinkimų, kurie vyks kovo pradžioje.

„A. Vaitkus atostogaus iki kovo 1-osios (imtinai – BNS). Jį pavaduos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė“, – BNS komentavo uosto direkcijos atstovė Dovilė Ringis.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Su „valstiečiais“ į rinkimus einantis A. Vaitkus atostogų išleidžiamas nuo penktadienio, tai BNS sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis, po ketvirtadienį vykusio susitikimo su uosto vadovu. 

Ministras taip pat nušalino A. Vaitkų nuo dalies sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai taip pat dalyvaus rinkimuose.

„Abejonių dėl valstybės įmonės vadovo skaidrumo bei etikos standartų laikymosi negali būti. KVJUD vadovas man įteikė prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Šį prašymą tenkinu nedelsdamas“, – komentare BNS sakė R. Masiulis.

Apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose, palaikomas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, A. Vaitkus pranešė pernai gruodžio pabaigoje.

LRT trečiadienį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminei kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo tarpusavyje verslo santykiais susiję asmenys, užsiimantys baltarusiškų trąšų krova bei pervežimu ir veikiantys Klaipėdos uoste. Tyrime pažymima, kad Klaipėdos uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė ne partiją, o „Klaipėdos komandą“.

Opoziciniai socialdemokratai kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydami įvertinti, ar šioje schemoje nėra atviros korupcijos požymių. Opoziciniai konservatoriai kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

A. Vaitkus yra priklausęs Lietuvos socialdemokratų partijai, bet pernai gruodį iš jos pasitraukė. Jis Klaipėdos uostui vadovauja nuo 2013 metų.

Anksčiau A. Vaitkus yra dirbęs įmonės „Lyrava“ konsultantu, „Achemos grupės“ logistikos direktoriumi, Susisiekimo ministerijos sekretoriumi.

Uosto direkcija penktadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad „visi investiciniai projektai Klaipėdos uoste yra įgyvendinami skaidriai ir vadovaujantis griežtais, ekonominę grąžą užtikrinančiais reikalavimais“. Uosto direkcija taip pat nurodė, kad, būdama valstybės įmonė, griežtai atsiriboja nuo bet kokių politinių interpretacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Vaitku. remia. valstieciu. partija --Karbauskio partija. Kad. butu vienoje. gretoje. su. PIJUMI klaipedieciai. galetu. padaryti. labdara ir .......nupirkti jam pluga !!!!!!

Laima

Laima portretas
Zmogus kuris zinoma zurnaliste laidos metu isvadina melage parodo stavo kulturos lygi Zmogus kuris sugeba tik kritikuoti esama mera Grubliauska. ir nematyti mero nuveiktu darbu - parodo savo intelekta ,savo zema kulturos lygi. Uzteko. pasiklausyti Vaitkaus. ir. Grubliausko. debatu. kad. pamatytum Didziuli. skirtuma tarp six dvieju zmoniu -- Grubliausko tolerantiskuma, mandaguma, geranoriska. supratima. Tuo tarpu Vaitkus su pasimegavumu tik. grubiai. krikiavo- Atrode. kad tai buvo jo pagrindinis tikslas tarsi irodydamas savo pranasuma !!! Tokio mero klaipedieciai nenoretu. Balsuosime uz Grubliauska !

Agentai

Agentai portretas
STT paaiskins manau kas cia meluoja o kas tiesa sako, laiko klausimas....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių