D. Tolušis: „Voyage-Voyage“ inicijuojamas bankrotas

  • Teksto dydis:

Veiklą nutraukusios egzotiškų kelionių organizatorės bendrovės „Voyage-Voyage“ savininkas verslininkas Darius Tolušis teigia, kad bendrovės veiklą galėjo sužlugdyti Turizmo departamentas. Jis patvirtino, kad kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

D.Tolušis pirmadienį BNS teigė neatmetantis galimybės apskųsti Turizmo departamentą dėl įmonės veiklos sužlugdymo.

„Mes kreipėmės į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo įmonei dar praėjusį penktadienį, prieš tai, kai paprašėme Valstybinio turizmo departamento panaikinti veiklos pažymėjimą. Neatmetu, kad į instancijas kreipsimės dėl to, kad įmonės veiklą galėjo sužlugdyti Turizmo departamentas, kuriam informaciją perdavė vyriausioji finansininkė, nors tai galėjo padaryti tik įmonės vadovas“, - BNS sakė D.Tolušis.

D.Tolušio teigimu, dabar su šia darbuotoja bendrauja jo teisininkai.

BNS žiniomis, balandžio pradžioje „Voyage-Voyage“ darbuotoja informavo departamentą, kad įmonė nebegali vykdyti įsipareigojimų klientams, nes įmonės vadovai ir akcininkai galėjo iššvaistyti lėšas.

„Voyage-Voyage“ veiklą tirs prokurorai. D.Tolušis inicijavo vidinį įmonės veiklos auditą, kuris turėtų atsakyti, kodėl pablogėjo įmonės finansinė situacija.

Departamentas pirmadienį panaikino daugiau nei 2 savaites nebeveikiančios „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą.

Departamentas turistų pretenzijas dėl nuostolių priims iki liepos 3 dienos. Iki šiol gautos 38 pretenzijos, prašant atlyginti 91,16 tūkst. eurų žalos - ši suma beveik lygi 91,37 tūkst. eurų „Voyage-Voyage“ draudimo sumai. Turizmo departamento teigimu, turistų prašymų pagrįstumas bus dar vertinamas.

D.Tolušis nuo kovo 26 dienos vadovavo „Voyage-Voyage“. Anksčiau bendrovei vadovavo Ingrida Navickaitė, o nuo sausio 26 dienos - Lina Simutienė.

Pernai žlugo du išvykstamųjų kelionių organizatoriai - „Go Planet Travel“ ir „Fresh Travel“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių