Parduotuvėse pasirodė pirmasis lietuviškų pomidorų derlius

  • Teksto dydis:

Galima drąsiai sakyti, kad parduotuvių lentynas vasara aplankė anksčiau – šią savaitę jas pasiekė pirmieji visų taip laukiami lietuviški pomidorai. Iki šv. Velykų į pirmąsias parduotuves atkeliaus penkios tonos „Kietaviškių gausos“ šiltnamių pomidorų derliaus, kuris buvo pasodintas sausio mėnesį. Bendrovė pristato ir atsinaujinusį prekės ženklą, produktus naujose pakuotėse.

Platus asortimentas

„Šiemet savo vartotojams galime pasiūlyti kaip niekada platų pomidorų rūšių asortimentą. Tačiau didžiausia naujiena yra ta, kad kaip niekada daug – net septynių rūšių pomidorai pateikiami pakuotėse, žyminčiose pirmosios klasės kokybę atitinkančią produkciją“, – džiaugiasi bendrovės verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

K. Montvila pabrėžia, kad lietuviški pomidorai savo skonio savybėmis ir kvapu gerokai lenkia importuotas daržoves. Tai, jog vietinių daržovių kelias nuo šiltnamių iki parduotuvių lentynų yra trumpas, leidžia patyrusiems agronomams pomidorų veisles atrinkti pagal skonį ir kitas maisto gamybai svarbias savybes, o ne gebėjimą išlaikyti savo prekinę išvaizdą ilgu transportavimo ir sandėliavimo laikotarpiu.

Naujasis prekės ženklas

„Kietaviškių gausos“ pomidorų, agurkų ir salotų vazonėliuose pirkėjai jau galėjo pastebėti, kad šie prekybos vietose puikuojasi naujose pakuotėse, o ant jų – atsinaujinęs logotipas. Drauge su kovo mėnesį pasibaigusia šiltnamių modernizacija, įmonė žengė kitą didelį žingsnį – atnaujino prekės ženklą.

Be to, ant kai kurių naujų pakuočių akcentuojama, jog pomidorai yra užmegzti kamanių. Šiuo ženklu primenama, kad šiltnamiuose augantys pomidorų žiedai yra apdulkinami natūraliu būdu – padedant kamanėms. Taip apdulkintų kekių žiedai užmezga daugiau vaisių, garantuoja gausesnį daržovių derlių, susiformuoja didesni ir geresnės kokybės vaisiai.

Kovo mėnesį bendrovėje pabaigtas modernizacijos procesas buvo įgyvendintas siekiant įtvirtinti naują daržovių auginimo būdą Lietuvoje, leidžiantį šviežiomis daržovėmis vartotojams džiaugtis visus metus.

Šiltnamiuose įdiegta šviesos kultūra – moderni apšvietimo ir mikroklimato palaikymo sistema, sudaranti sąlygas daržoves auginti nepriklausomai nuo metų laiko ar kitų gamtos oro sąlygų. Baigusi dvejus metus trukusį gamybos bazės modernizacijos procesą, bendrovė tapo didžiausiu šviesos kultūros šiltnamių kompleksu visose Baltijos valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių