Pasiruošimas Kalėdoms su „Lidl“: taupiai, planuojant ir be streso

  • Teksto dydis:

Iki didžiųjų metų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų metų – liko vos mėnuo, o šventinės nuotaikos daugėja su kiekviena diena. Lietuvoje miestams vis gausiau puošiantis, švenčių laukia ir šalies gyventojai: naujai atlikta apklausa atskleidžia, kad didžioji dauguma žmonių Kalėdų pirkinius planuoja iš anksto.

Anot „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovės Kristinos Mažeikytės, natūralu, kad dažnam žmogui šventinis šurmulys gali kelti stresą ar kitų nepatogumų. Geriausia to prevencija – planavimas.

„Žinoma, kai kas Kalėdoms pradeda ruoštis iš anksto, užsakydami dovanas, kitas prekes. Tačiau laiko tinkamai pasirūpinti šventiniu stalu ir dėmesiu artimiesiems įmanoma rasti ir vėliau. Vis dėlto, ir čia galioja per amžius nemari taisyklė, kad nereikėtų visko palikti paskutinei akimirkai. Jau dabar galima įsigyti nemažai produktų, kurie švenčių sėkmingai sulauks šaldymo kameroje ar spintelėje, tad pastebėjus gerą kainą, verta juos prigriebti jau dabar ir ramiai planuoti kitus pirkinius“, – sakė K. Mažeikytė.

Lapkritį prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu bendrovės „Norstat“ atlikta apklausa rodo, kad absoliuti dauguma gyventojų didžiosioms metų šventėms ruošiasi iš anksto: 56 proc. Kalėdoms apsiperka arba iš anksto, arba laikydamiesi griežto pirkinių sąrašo. Kiek daugiau – 59 proc. – respondentų stebi akcijas ir įsigyja reikalingus produktus jų metu.

Šventinio stalo vaišėms išleis panašiai

Paklausti apie išlaidas maistui, beveik pusė respondentų nurodė šventiniu laikotarpiu išleisią panašiai kaip pernai ar kiek daugiau. Tik kas penktas planuoja išleisti mažiau nei ankstesniais metais. Daugiausia – 29 proc. – apklaustųjų kalėdinio stalo patiekalams ir maistui ketina išleisti iki 100 eurų, penktadalis išleis kiek daugiau – iki 150 eurų.

Gyventojai taip pat nurodė, kad šventiniu laikotarpiu daugiausia jie pirks vaisių ir daržovių, taip pat šviežios mėsos ir žuvies, pieno ir jo produktų bei šventinių saldumynų. Ant kas ketvirto pirkėjo stalo atsidurs ir išskirtiniai gurmaniški produktai.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Atliktas tyrimas rodo, kad kaip ir pernai, taip ir šiemet ypatingai taupyti per Kalėdas žmonės nenusiteikę. Pastebime, kad jau dabar pirkėjai rūpinasi artėjančių švenčių nuotaika, įsigydami kalėdinių dekoracijų, taip pat įvairių skanumynų, kuriuos vertina išskirtinio maisto mėgėjai. Tačiau ir įprasti poreikiai niekur nedingsta, todėl pirkėjai ieško geriausio kainos ir kokybės santykio, kad ir kasdienis maistas būtų skanus, ir artėjančios šventės nekeltų finansinio streso“, – komentavo K. Mažeikytė.

Ilgesnio galiojimo produktus – padažus, kitus pagardus, marinuotus produktus, miltus, priedus kepiniams ir pan. – patariama nusipirkti jau dabar, kai pasirinkimas – didesnis, o kainos – mažesnės. Iš anksto lentynas papildyti galima ir saldumynais bei gėrimais. Tuo metu šviežią mėsą ir gaminius iš jos patartina įsigyti prieš pat šventes, o nusipirkus dabar, – laikyti šaldiklyje.

Vertindama apklausos rezultatus, K. Mažeikytė pastebi ir tai, kad renkantis maisto produktus Kalėdoms, gyventojams svarbiausia yra kaina ir kokybė, taip pat šviežumas. Tuo metu prekių ženklo žinomumas – vienas mažiausiai svarbių veiksnių.

„Kaina ir kokybė – svarbiausi veiksniai renkantis maisto produktus, ir ne tik Kalėdų stalui, kuris dažniausiai būna gausus, bet ir kasdienai. Būtent čia į pagalbą ir ateina privačių prekių ženklų produktai, pasižymintys aukštu kainos ir kokybės santykiu, bei leidžiantys sutaupyti, įsigyjant aukštos kokybės produktus už gerokai mažesnę kainą“, – paaiškino „Lidl Lietuva“ atstovė.

Dovanų – į prekybos centrą

Kitas neatsiejamas švenčių atributas – kalėdinės dovanos. Paklausti, kur ketina ieškoti kalėdinių dovanų, gyventojai nurodė jų dažniausiai ieškantys internete arba prekybos centruose – po 61 proc. respondentų. Keliagubai mažiau respondentų dovanas ketina įsigyti specializuotose parduotuvėse ar kitose vietose. Tai, anot „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovės, parodo, kad gyventojai vertina prekybos centruose esančių kalėdinių maisto produktų ir kitų prekių tinkamumą dovanoms.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Tyrimas atskleidžia, kad šiemet Kalėdų dovanų sąskaita ypatingai taupyti neketinama. Vis dėlto, vertėtų pagalvoti ne tik apie tuos, kam planuojate dovanoti dovanas, bet ir apie save – dovanų pirkimas šventiniu laikotarpiu neretam kelia stresą bei įtampą. Todėl apsilankymas prekybos centre gerokai palengvintų gyvenimą jums. Be to, privačių prekių ženklų prekės, savo kokybe tapačios žinomų ženklų produktams, gali tapti puikiomis Kalėdų dovanomis, jums nedarant kompromiso su pinigine“, – teigė K. Mažeikytė.

5 patarimai, kurie padės pasiruošti šventėms taupiai ir išradingai

1. Sudarykite aiškų pirkinių planą ir jo laikykitės. Kalėdos – tikrai svarbi šventė, tad ir ruoštis jai patariama atsakingai. Rekomenduojama iš anksto susidaryti aiškų pirkinių planą ir jo laikytis. Turint planą, kils kur kas mažiau pagundų įsigyti tai, ko nebūtinai reikia. Be to, žinosite, ir kiek lėšų prireiks šventiniam stalui bei dovanoms.

2. Nepalikite visko paskutinei akimirkai. Manote, kad kalėdines dovanas geriausia įsigyti paskutinę akimirką? Verta pagalvoti iš naujo, nes prieš pat Kalėdas gali nelikti norimų prekių, ir teks tenkintis tuo, kas liko. Iš anksto pravartu įsigyti ir šviežios mėsos, žuvies bei jų gaminių – juos galėsite užšaldyti ir laikyti iki pat švenčių. Tačiau iš anksto prisipirkti nereikėtų šviežių daržovių, vaisių – jie tiesiog suges.

3. Viską galima rasti ir vienoje vietoje. Pasirūpinus maisto produktais, toliau eilėje – kalėdinės dovanos. Kol vieni jau yra parašę ar dar tik rašys laiškus Kalėdų seneliui, likę dovanomis ketina pasirūpinti patys.

Paklausti, kur ketina ieškoti kalėdinių dovanų, 3 iš 5 gyventojų nurodė jų dažniausiai ieškantys prekybos centruose, tiek pat dairosi ir internete. Gerokai mažiau respondentų dovanas ketina įsigyti specializuotose parduotuvėse ar kitose vietose. Tai, anot K. Mažeikytės, parodo, kad gyventojai vertina prekybos centruose esančių kalėdinių maisto produktų ir kitų prekių tinkamumą dovanoms.

4. Į pasirengimą įtraukite ir kitus. Kalėdos – ne tik dovanų metas, bet ir laikas, kai būnama kartu su pačiais artimiausiais. Daugumos nuomone, stebuklingą švenčių nuotaiką kuria visi – taip mano 3 iš 5 respondentų. Tuo metu kas trečiam apklaustajam geriausia dovana – laikas kartu. Todėl šeimos narius, artimuosius ar draugus patartina įtraukti ne tik į Kalėdų šventimą, bet ir pasirengimą joms.

Susitarkite, kas iš šeimos narių bus atsakingas už namų papuošimą, kas iš draugų pasirūpins šventiniais desertais, o kas sudarys kalėdinių dainų repertuarą ir per Kalėdas išsitrauks gitarą.

5. Atsipalaiduokite. Kiekvienas sutiks: kad ir kokios smagios būna Kalėdos ar kitos šventės, pasirengimas joms tikrai kelia nemažai iššūkių. Tačiau pasiruošimas didžiosioms metų šventėms tradiciškai yra susijęs ir su ramybe bei susitelkimu į save, artimuosius. Todėl pasistenkite net ir itin intensyviame pasirengimo vajuje atrasti laiko atsikvėpti, atsipalaiduoti ir neskubėti – taip šventes pasitiksite ir sutiksite kur kas geresnės nuotaikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronislovas

bronislovas portretas
lidlas na klaipedoje tai baisu,prie vaisiu ir darzoviu visada purvina net kojos limpa,ukiskos prekes bet kaip sumestos net nezinai kaip rinktis ir tikrai ten nera pigiau,o ir produktai beveik visi besibaigiant galiojimo laikui,daugiau nebeinu ten,nuvarau i mere turguj,ten nors tvarkinga ir viskas aisku kas kiek kainuoja,o ir kainos tikrai ant visko mazesnes.aisku ir mere atrodo kaip koks sandelys,bet visada matai kainas ir kiek kas kainuoja.

Galima

Galima portretas
pinigus ismesti pavejui. O jei vejo nera - eikite i Lidl.

na

na portretas
vieną ir paskutinį kartą..buvo vyras parsinešė silke..atsidarius dėžutę visas butas pradvokė...kelias dienas laikėme atplėštus langus...na smokelis...pasirodo seniai galiojimo laikas pasibaigęs...niekad gyvenime ė tuos LIDLUS...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių