Po „Kauno dienos“ straipsnio uždrausta prekiauti muilo skonio „Kinder“ partija

Trečiadienį portalas kauno.diena.lt rašė, kad kaunietė Brigita Bingelytė nusipirko „Kinder chocolate“ batonėlių, kurių skonis priminė muilą.

Ariogaloje šiuos saldėsius savo aštuonmečiui sūnui ir penkiametei dukrai moteris pirko rugpjūčio 29 dieną. Laimė, kad šokoladinio gaminio pirmiausiai paragavo pati Brigita, o ne jos vaikai.

„Paragavusi pirmojo batonėlio, pagalvojau, kad produkto pakuotė gali būti sulieta, tačiau jokio nemalonaus kvapo nepajutome. Su vyru paragavome dar porą batonėlių, jų skonis nebuvo malonus – priminė muilą ar indų ploviklį O juk, jei vaikai būtų pirmieji paragavę, tikrai nebūtų to pasakę – juk čia šokoladukai, būtų mielai sukirtę,“ – teigia B. Bingelytė.

B. Bingelytė apie nekokybišką prekę informavo ir gaminio platintojus, ir Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), tačiau išvadų apie nekokybišką prekę teko laukti beveik tris savaites. Per šį laiką ne vienas vaikas galėjo paragauti šio nesaugaus gardėsio.

B. Bingelytės nuotr.

Ketvirtadienio rytą portalas kauno.diena.lt VMVT Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Jarošienės pasiteiravo, ar normalu, kad nesaugus maistas rinkoje po skundo buvo dar kelias savaites. Specialistė teigė, kad įprastai tvarkai čia nebuvo nusižengta. „Kai inspektoriai gavo moters skundą, jie patikrino gaminį teisės aktų nustatyta tvarka. Produkto iš karto negalima uždrausti, nes turi būti paimtas mėginys, o tada gauti jo rezultatai. Tyrimas atliekamas ne per vieną dieną. Tarnyba gavo tik šios moters skundą, jokių kitų nebuvo. Jeigu būtų užgriuvę daugiau skundų, tuomet būtų greičiau ir sureaguota“, – aiškino V. Jarošienė.

Ketvirtadienio popietę VMVT pranešė, kad iš Lenkijos atvežti šokoladukai „Kinder“ yra surenkami iš rinkos. Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute tirtame šokolado „Kinder“ mėginyje nustatyti pašalinis kvapas ir skonis, primenantis muilą.

Atlikus neplaninį patikrinimą prekybos vietoje atrinkti šokoladų „Kinder“ (partijos (LO87HG- -1A, supakuoti dėžutėse po 12 vnt., kilmės šalis Lenkija, tinkamumo vartoti terminas iki 2018 lapkričio 8 d., tiekėjas bendrovė „Eugesta“, Kibirkšties g. 8, Vilnius) mėginiai.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad šiuos saldumynus Lietuvos rinkoje išplatino įmonė bendrovė „Eugesta“. Iš tiekėjo „Ferrero Polska Commercial“ (Lenkija) iš viso buvo gauta 14 400 vnt. po 150 g (12 x 12,5 g) šokolado „Kinder“.

Prekyba nesaugiais saldumynais uždrausta, įvežusi įmonė įpareigota surinkti juos iš rinkos. Vartotojai, įsigiję minėtos partijos saldumynų, gali juos grąžinti į prekybos vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių