R. Šimašius: žinojau, jog „Air Lituanica“ vadovas ketina palikti įmonę

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras teigia jau prieš mėnesį žinojęs, jog žlungančios oro bendrovės „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas ketina palikti pareigas - tai, pasak Remigijaus Šimašiaus, rodė prastą įmonės būklę.

„Aš žinojau, kad jie („Air Lituanica“ vadovai - BNS) ruošiasi pereiti į kitus darbus. Jų garbei turiu pasakyti, kad jie formaliai nebebūdami arba žinodami, jog nebebus vadovai, atliko paskutinius žingsnius ir dirbo viršvalandžius. Tai nebuvo, kad pabėgo visiškai. Tai, kad jie nusprendė ieškotis kitų darbų, buvo ženklas „Air Lituanicos“ būsenos“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė R.Šimašius.

„Atlyginimai dideli, bet gerai būtų buvę, kad tai būtų buvusi didžiausia „Air Lituanicos“ bėda, bet, deja, bėdų buvo didesnių ir labiau strateginių“, -  pridūrė R.Šimašius.

Šią savaitę bendrovės vadovu paskirtas įmonės teisininkas Nerijus Jukna. Beveik prieš savaitę veiklą sustabdžiusi ir pinigų nebeturinti „Air Lituanica“ ketvirtadienį pranešė, jog inicijuoja bankrotą.

G.Gumuliauskas „Air Lituanicai“ vadovavo nuo praėjusių metų liepos vidurio - jis pakeitė nuo 2013 metų vasario įmonei vadovavusį Eriką Zubrį. Anksčiau G.Gumuliauskas dirbo užsakomųjų skrydžių bendrovėje „Small Planet Airlines“, o savo karjerą pradėjo jau bankrutavusioje oro bendrovėje „flyLAL-Lithuanian Airlines“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba simasiui BET

pagarba simasiui BET  portretas
JEI ponas simasius kresteltu tuos ka s pasirase po zemes atidavimu prie salotes ezero kur asfaltuotos aiksteles tai yra infrostruktura ir pareikalautu sumoket uz tuos sklypus is ju kisenes butu dar didesne pagarba,nes miestieciams tai vienas ezeras kur galejo nuvykt miesto transportu...baldzio atidave sportininkams tiems patiems kurie turi baze ir prie minsko plento ..stotele darzininkai.o salote galetu likt miestieciams juolab kad daug sveikuoliu ir gyvenamas mikrorajonas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių