„Rail Skyway Systems“ didina kapitalą, bet Lietuvoje veiklos tęsti nežada

  • Teksto dydis:

Prieštaringų vertinimų sulaukusi Rusijos kapitalo bendrovė „Rail Skyway Systems Ltd“ teigia nebeketinanti plėsti veiklos Lietuvoje, nors jos akcininkai nutarė padidinti kapitalą 1 mln. litų iki 2 mln. litų.

„Rail Skyway Systems“ direktoriaus pavaduotojo Artūro Virbicko teigimu, įstatinio kapitalo padidinimas neturi įtakos įmonės veiklos planams.

„Įstatinis kapitalas paprasčiausiai neturi jokios reikšmės. Yra pinigų, mes galime didinti kapitalą, gali įmonė valdyti milijardinius turtus, o įstatinis kapitalas bus milijonas arba du milijonai litų (...) Pas mus laisvi pinigai stovi sąskaitose, mes pagal tuos laisvus pinigus ir pasididinam įstatinį kapitalą“, - BNS tvirtino A.Virbickas.

Anot jo, Šiaulių savivaldybei nutraukus investicijų sutartį su bendrove, ji veiklą perkels į kitas valstybes. A.Virbickas taip pat teigė, kad įmonė neturi planų įsikurti Marijampolėje, apie kuriai grėsmę keliančias investicijas praėjusią savaitę užsiminė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Marijampolėje mes dabar neplanuojame įsikurti, kol kas tikrai niekur neplanuojama įsikurti, reikia susitvarkyti visus reikalus, ką mums čia pridirbo. Iš tikrųjų mes gavome daug pakvietimų įsikurti iš įvairių šalių, ir Lietuvoje čia savivaldybės (siūlė - BNS). Bet Lietuvoje tokia politika, galvojame, kad mums čia nieko nesigaus ir mes nebandysime čia kurti filialo“, - BNS sakė A.Virbickas.

„Marijampolės laisvoji ekonominė zona, kaip ir visos kitos laisvosios ekonominės zonos, nėra tokia laisva, kaip atrodo“, - pridūrė A.Virbickas. Daugiau informacijos apie planuotas investicijas Lietuvoje jis nepateikė.

Šiaulių savivaldybė rugsėjį pasirašė sutartį su „Rail Skyway Systems Ltd“ - pagal ją mainais už investicijas įmonei būtų išnuomoti sklypai prie karinių oro pajėgų NATO bazės Zokniuose.  Viešumon iškilus abejonėms dėl investuotojo skaidrumo, Šiaulių valdžia nutraukė sutartį.

Registrų centro duomenimis, „Rail Skyway Systems“ akcininkai kovo pabaigoje buvo tuo pačiu adresu Maskvoje gyvenamąją vietą nurodę įmonės vadovas Anatolijus Junickis ir Nadežda Kosareva. Dėl bendrovės veiklos perspėjo ir Lietuvos bankas, jos veiklos tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių