Registrų centro IT vizija ir plėtra patikėta R. Ryliškiui

Nuo antradienio Registrų centro Informacinių technologijų centro direktoriumi pradėjo dirbti ilgametę patirtį nacionalinėse ir tarptautinėse kompanijose sukaupęs Rolandas Ryliškis.

Jis, anot Registrų centro, bus atsakingas už pagrindinių Lietuvos registrų ir valstybinės reikšmės informacinių sistemų valdymą, technologinį jų vystymą, tobulinimą ir priežiūrą.

„Registrų centro valdomi kritiškai svarbūs IT ištekliai yra ne tik didžiulė atsakomybė, bet kartu ir galimybės juos tobulinti, kad sukurti IT sprendimai ir jų pagrindu teikiamos paslaugos atitiktų valstybės keliamus lūkesčius ir gyventojų poreikius“, – sakė R. Ryliškis.

Anot jo, vadovauti vienos svarbiausių valstybės valdomų įmonių IT padaliniui yra nemažas iššūkis dar ir dėl to, kad dėl darbuotojų bei technologinių sprendimų nuolat reikia konkuruoti su privačiu sektoriumi.

„Turime siekti, kad valstybės IT sektorius eitų koja kojon su privačiu sektoriumi. Reikės įdėti nemažai pastangų, kad galėtume pritraukti ir išlaikyti kompetentingus specialistus, suformuoti stiprią komandą ir kilstelėti bendrą kokybės lygį“, – sakė naujasis Registrų centro IT centro vadovas.

Registrų centras šiuo metu prižiūri 11 registrų ir apie 20 valstybinės reikšmės informacinių sistemų. Jų palaikymui, priežiūrai ir vystymui kasmet skiriama po kelis milijonus eurų.

Pastaruoju metu R. Ryliškis dirbo Lietuvos radijo ir televizijos centre, kur ėjo Technologijų departamento direktoriaus pareigas, buvo atsakingas už strateginę technologijų ir paslaugų plėtrą ir priežiūrą.

ELTA primena, kad Registrų centras balandžio pradžioje išsirinko naują strateginio vystymo direktorių – Adrijų Jusą, kuris kurs ir įgyvendins ilgalaikę Registrų centro plėtros viziją. Tuo metu nauju registrų tvarkymo direktoriumi buvo išrinktas Kazys Maksvytis. Jis bus atsakingas už pagrindinių šalies registrų vystymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių