„Regitroje“ – pragaro dienos

Klaipėdiečiams, norintiems įsigyti naują vairuotojo pažymėjimą, tenka nueiti išbandymų ir kančių kelius. Po keturių valandų laukimo eilėje kai kuriuos vairuotojus ištiko šokas, sužinojus, kad jiems pažymėjimai nebus išduodami, nes policijos duomenų bazėje staiga atsirado apribojimų.

Lyg spjūvis į kaktą

Trečiadienį dokumentus vairuotojo pažymėjimo gaminimui pateikinėjusi klaipėdietė net išsižiojo, kai tris valandas išstovėjusi eilėje išgirdo verdiktą – policija yra apribojusi jai galimybę gauti naujus dokumentus.

"Prieš daugiau nei dvejus metus buvo nutikęs smulkus eismo įvykis. Sumokėjau baudelę. Štai po tiek laiko paaiškėja, kad kažkodėl policijos duomenų bazėje nepadėta varnelė, kuri reikštų, kad mano, kaip vairuotojos, istorija yra švari. Niekada nevairavau neblaivi, nesu bausta už jokius pažeidimus. Tačiau staiga esu tokio lygio nusikaltėlė, kad man net išduoti naujų dokumentų negalima. Vienintelę baudą, kurią per visą gyvenimą teko gauti, taip pat sumokėjau", – širdo moteris.

Paaiškėjo, kad "Regitros" darbuotojai tokį žmogų turėtų pasiųsti į policiją, tegul ten ir aiškinasi.

"Stovėjau tris valandas eilėje, o dabar lyg spjūvis į veidą. Ką man dabar daryti? O jei žmogus iš Skuodo būtų atvažiavęs? Tai jam, pusę dienos prastypsojus prie durų Klaipėdoje, atgal į Skuodą važiuoti dėl kažkurio tinginio policininko nepadėtos varnelės?" – neatlyžo vairuotoja.

Dokumentus pildžiusi išties geranoriška "Regitros" darbuotoja iš kailio nėrėsi, kad tik pagelbėtų žmogui. Moteris pati keturis kartus skambino į policiją aiškintis.

"Išgirdau paaiškinimą, kad policijos sistema neveikia. Teks palaukti", – ramino darbuotoja.

Pensininkai – kantresni

Paaiškėjo, kad dar antradienį nuo vidurdienio iki pat 17 val. ši policijos duomenų sistema apskritai neveikė.

"Raminome žmones ir prašėme ateiti kitą dieną. Retas atvejis, kai prireikia pataisyti duomenis. Kažkada kažkas nepažymėjo laukelio, ir sistemoje liko apribojimai. Tačiau tai tik vienetiniai atvejai", – vairuotoją guodė "Regitros" darbuotoja.

Moteris tikino, kad tokį klientą, kuriam būtų tekę pačiam važiuoti į policiją ir sugrįžus vėl stoti į eilę, būtų priėmusi be eilės.

"Per valandą po 30 žmonių užsiregistruoja. Labai įtemptas metas. Laimei, dauguma ateinančiųjų yra vyresnio amžiaus žmonės, o jie kantresni. Pikčiau elgiasi jaunimas, sugrįžęs iš užsienio. O kiti klientai viską supranta, ir mes stengiamės padėti žmonėms", – kalbėjo darbuotoja.

Varinėja dėl popierėlio

Į įmonės "Regitra" Klaipėdos skyrių Sonata sakė atvažiavusi dar antradienį iš pat ryto, tačiau nesulaukusi savo eilės neiškentė ir užvėrė šios įstaigos duris.

Moteris trečiadienio rytą vėl registravosi čia dėl naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimo.

"Laukiau tris valandas. Panašu, kad iki 12 val. mano eilė taip ir neateis. Teks išvažiuoti vėl nieko nepešus. Juk "Regitros" darbuotojai beveik valandą pietaus užsirakinę duris. Per tą laiką visi stovėsime lauke ir lauksime jų", – piktinosi pradedančioji vairuotoja.

Moteris teigė, kad prieš pateikdama dokumentus naujam vairuotojo pažymėjimui įsigyti turėjo išklausyti dviejų valandų psichologo paskaitą.

"Buvau viršijusi greitį ir sumokėjau 14 eurų baudą. Geriau jau didesnė bauda, nei dar vienas pokalbis su psichologe. Pagal tvarką privalėjau atlikti vieną praktinio mokymo važiavimą bei išklausyti psichologo paskaitą. Pamaniau, kad aš žmogų nužudžiau, o ne greitį dešimčia kilometrų viršijau. Ir dar už visa tai reikia mokėti 90 eurų", – pasakojo moteris.

Baigusiems mokymo kursus, išduodama tai patvirtinanti pažyma. Be jos vairuotoja negali kreiptis dėl naujo pažymėjimo išdavimo.

"Visa ši sistema sumanyta taip, kad tik žmogui būtų blogiau. Jei tai būtų atiduota privačiam sektoriui, spėju, ir eilių nebūtų prie durų, ir tokių absurdų nepasitaikytų", – pastebėjo vairuotoja.

Pasirodo, prieš kursus privalu pateikti policijos išduotą pranešimą apie padarytą ATPK pažeidimą.

"Krausčiausi į kitą butą ir išmečiau jį. Baudą sumokėjau. Tikėjausi, kad policijos sistema, prie kurios laisvai jungiasi "Regitra", viską parodys – ką ir kur esu padariusi. Kur tau. Teko važiuoti į policijos komisariatą, prašinėti popierėlio. Viduramžiai. Vis dar vaikštome su popierėliu iš vienos tarnybos į kitą", – šiurpo moteris.

Dublikato neišrašo

Kuriozą patyrė ir kita klaipėdietė, susiruošusi gauti naują vairuotojo pažymėjimą.

Moters namuose pasimetė medicininė pažyma, kuri galioja penkerius metus ir ją būtina pristatyti keičiant tą dokumentą.

"Ją atsiimdama poliklinikoje aiškiai išgirdau, kad pažyma galioja penkerius metus, jei pamesiu, galiu kreiptis dėl dublikato. Atėjo laikas keisti vairuotojo pažymėjimą, o pažyma pasimetė. Skambinu į polikliniką. Darbuotoja tik mykia ir aiškina, kad niekas čia jokių dublikatų neišrašinės, esą kreipkis į šeimos daktarą", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė neatlyžo ir pareikalavo, kad registratūros darbuotoja susisiektų su įstaigos vadovybe ir išsiaiškintų, kodėl poliklinikoje niekas nesugeba išrašyti pažymos dublikato.

Paaiškėjo, kad, jei nori, gydytojai išrašo, jei nenori, neišrašo.

"Paaiškėjo, kad, jei nori, gydytojai išrašo, jei nenori, neišrašo. Tvarkos man niekas nesiteikė paaiškinti. Tik šeimos gydytojos slaugytoja perskambinusi pareiškė, kad per dvejus metus galėjo įvykti sveikatos pokyčių, todėl reikia ją tikrinti iš naujo. O aš nemanau, kad kažkas pasikeitė – neapakau, neišprotėjau ir jokie sveikatos sutrikimai tikrai netrukdo man vairuoti automobilio", – patikino vairuotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rytis.

Rytis. portretas
Prieš 10 m.prigrasino ,kad jau baigiasi neterrminuotų pažymėjimų laikas. Abu važiavom 50 km. Pasikeitėm - padarė terminuotus 10m. Po to nukėlė terminą iki dabar - vasario mėn. Jau vėl pasikeitėm. Galėjom iki šiol važinėti su neterminuotais .Kiek laiko ir pinigų išleidom. Eilinis žmonių apgaudinėjimas ir pasipinigavimas. Gal ir vėl nukels terminus .

Su SVentemis

Su SVentemis portretas
Bukit tolerantiski.ir geranoriski nors pries didziausias metu sventes ,valdzia kaip visada galvoja apatiniais pusrutuliais ,kam zmonems gadinti nuotaika ir sveikata.Ziema paskelbti ta termina ,zmones daugiausiai vyresnio amziaus,yra slidu ,reikia skubeti ,stoveti eilese ir nervintis.Ar sunku buvo padaryti iki vasaros pradzios ,kada saulute sildys ir zmones bus geros pavasarines nuotaikos,ir darbuotojams nereikes vargti ,dabar tikreikia paskambinti Skverneliui zmogus tolerantiskas jis tikrai pakeis termina ,be to ir musu isrinkti Seimo nariai gali perduoti jam sveikinimus su artejanciom sventem ir viskas susitvarkys,ir nesigirdes cia piktu komentaru ,is kuriu tikrai susidaro vaizdas ,kad lietuvis labai dziaugiasi ,kada kaimyno tvartas dega ar jo karve nukrate kojas.Bukime tolerantiski,juk lietuvio mentaliteta ne taip greitai pakeisti galime.

vietinis

vietinis portretas
tik Lietuvoje tokia nesamone. Buvo atvaziave giminaiciai is Vokietijos. Paprasiau ju parodyti vairuotojo pazymejima. Isduotas 1993 metais su uzrasu Europos Bendrija, popierinis, nelaminuotas, nuotrauka iklijuota. Klausiau kaip jie su tokiu vairuoja? Atsakymas buvo paprastas, jei dokumentas isduotas ir neturi galiojimo termino reiskia jis galioja. Kiti turi buvusios VDR (rytu Vokietijos) isduotus pazymejimus, kurie ir siandien galioja, bet tik Vokietijoje.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių