S. Skvernelis neprieštarautų taikos sutarties su „Danpower“ paviešinimui

  • Teksto dydis:

Opoziciniams konservatoriams kreipusis į premjerą su prašymu paviešinti Vyriausybės taikos sutartį su Vokietijos energijos gamybos bendrove „Danpower“, Saulius Skvernelis teigė, kad neprieštarautų tokiam sprendimui.

„Jeigu tai atitinka mūsų įstatymus, tai nematau jokios problemos. Nes pačiai sutarčiai pritarta viešame Vyriausybės posėdyje“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Seimo frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipimąsi dėl sutarties paviešinimo pirmadienį motyvavo tuo, kad esą kyla klausimų, ar ji atitinka viešąjį interesą ir ar visuomenei pateikiama visapusiška ir tiksli informacija.

Vyriausybė gegužę pritarė Energetikos ministerijos taikos sutarčiai su bendrove „Danpower“. Pagal ją, Vokietijos ir Lietuvos kapitalo bendrovė „Danpower Baltic“ gautų leidimą gaminti elektrą jau pastatytoje ir veikiančioje kogeneracinėje jėgainėje Kaune, 12 metų mokant 9,7 euro cento už KWh (be PVM) tarifą, kaip numato 2013 metais aukcione laimėta 5 megavatų (MW) elektros skatinimo kvota.

Fiksuotas tarifas būtų dengiamas iš viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) fondo – bendrovė per metus gautų iki 1,5 mln. eurų, o per 12 metų – apie 18 mln. eurų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) liepą nepatvirtino Valstybinės energetikos inspekcijos (VEI) ir „Danpower“ taikos sutarties dėl pastarosios įmonės elektros gamybos projekto Kaune. Teismas atnaujino bylos nagrinėjimą ir surengs žodinį posėdį. Jis planuojamas spalio mėnesį.

Ši sutartis yra dalis bendros Energetikos ministerijos ir „Danpower“ taikos sutarties. Ją dviejose kitose bylose teismas buvo patvirtinęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių