SGD klasterį papildė naujas narys

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasipildė SGD klasterio gretos – prie organizacijos prisijungė vienintelė mokslo įstaiga Lietuvoje, kuri rengia jūrines specialybes įgyjančius asmenis - Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM).

Narį patvirtino naujai suformuota SGD klasterio valdyba. Suformuotą valdybą sudaro: „Klaipėdos naftos“ generalinis driektorius Mantas Bartuška, „Vakarų laivų gamyklos“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika, Klaipėdos universiteto prorektorius Saulius Gulbinskas, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko vadovė Roma Stubrienė bei naujo nario LAJM direktorius prof. Viktoras Senčila.

1948 metais įsteigta tuometinė Klaipėdos jūreivystės mokykla, 2008 m. buvo pervadinta į LAJM. Daugiau nei per 68 veiklos metus tapo jūrinių mokslų vėliavnešiu bei profesionalių specialistų rengimo centru.

„Profesionalus akademikų personalas, itin aukšto lygmens studijų įgyvendinimo praktinės mokymo bazės, tarptautinėje studijų erdvėje stebimas partnerio vertinimo statusas bei sukurta kokybiška mokslo aplinka esamiems ir potencialiems studentams, visa tai lėmė, teigiamą SGD klasterio narių sprendimą dėl naujojo nario prijungimo. Šios turimos LAJM patirtys sudarys visas galimybes vykdyti SGD klasterio veiklas dar efektyviau, tikslingiau ir profesionaliau“, - apie naujo nario išskirtinumą kalbėjo „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Anot SGD klasterio narių, atsižvelgiant į tai, kad jūrinio transporto rinka yra viena iš prioritetinių SGD kuro distribucijos rinkų, klasterio strategijoje numatyta sudaryti sąlygas personalo SGD varomiems laivams rengimui, siekiant įgalinti klasterio narius pateikti rinkai sprendimus ne tik SGD distribucijos technologijas, bet ir personalą SGD technologiniams sprendimams jūrinio transporto srityje.

Planuojama, jog sustiprinta partnerystė darys įtaką profesionaliai kuriant ir statant SGD varomus laivus, gaminant SGD bunkeriavimo stotis Lietuvoje bei įgyvendinant SGD klasterio strategijos uždavinius.

Posėdžio metu suformuota SGD klasterio valdyba, kurios nariai bus atsakingi už organizacijos strategijos ir biudžeto formavimą, veiklos monitoringą. Valdybos nariai renka Valdybos pirmininką, asmenį atsakingą už valdybos darbo organizavimą, bei klasterio reprezentaciją nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis.

Klasterio veiklą koordinuoja Klaipėdos mokslo ir technologijų parko Komunikacijos vadovas Andrius Sutnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs tą

Jūs tą  portretas
"mariahodke"geriau finansuokit-buvau giminaičio diplomų iteikime tai labai krenta į akis kad ta aukštoji-nuskurde varguoliai.Veną tokią Lietuvoj teturim ir tai nesugeba valdžiagyviai pasirūpinti.Kaip matome iš šiandien skambančios Masiulo sensacijos, ponai puikiai žino kur gaut pinigų..:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių