„Smiltynės perkėla“ prie valstybės biudžeto prisidės beveik 400 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Praėję metai „Smiltynės perkėlai“ buvo rekordiniai perkėlimų skaičiumi, tai itin teigiamai atsispindėjo ir įmonės finansiniuose rezultatuose. 2018-iais įmonė grynojo pelno uždirbo 527 tūkst. eurų. Akcininkams, iš kurių didžiausia yra valstybė, iš šios sumos bus išmokėta beveik 400 tūkst. eurų. Be to, Bendrovės kapitalo grąža (ROE) net trečdaliu didesnė nei Vyriausybės nustatyta ir reikalaujama kapitalo grąža.

2018-ųjų vasaros sezonas „Smiltynės perkėlai“ buvo itin darbingas: keliaujančių keltais srautai buvo rekordiniai. Transporto priemonių perkelta per 720-imt tūkstančių ir tai net 6 proc. daugiau nei 2017-iais. Besikeliančių žmonių skaičius pasiekė dešimtmečio rekordą – keltais praėjusiais metais keliavo daugiau kaip pustrečio milijono žmonių ir augimas sudarė net 17 proc.

Tad šie faktoriai prisidėjo prie puikių įmonės finansinių rezultatų. Įmonė uždirbo daugiau kaip 5 mln. eurų, o grynasis pelnas pernai siekė kiek daugiau nei 527 tūkst. eurų. Didžioji dalis – 70 proc. – bus išmokėta įmonės akcininkams. 99 proc. „Smiltynės perkėlos“ akcijų valdo valstybė, tad jos biudžetą įmonė papildys beveik 400 tūkst. eurų.

„Tokie įmonės rezultatai iš tiesų džiugina. Svarbu ir tai, kad mūsų Bendrovės vidutinė metinė grąža  daugiau nei trečdaliu didesnė nei Vyriausybės nustatyta ir reikalaujama kapitalo grąža. Už praėjusius metus akcininkams už vieną akciją išmokėsime net po 1,20 eurų, ir, žinoma, didžiausia dalis nukeliaus į valstybės biudžetą, kur lėšos bus paskirstytos labiausiai reikalingoms valstybės sritims: švietimui, socialinėms reikmėms ar kt.“, – sakė „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Prisidės sisteminei-šališkai spaudai išlaikyti ir kt. informacinėms priemonėms? Iki mūsų manau neateis tie pinigėliai?

Se

Se portretas
Jeigu nebūtų pirkę Volvo limuzino, tuomet prie biudžeto būtų buvę prisidėta papildomais ~ 50 tūkst.€

Tai

Tai portretas
Dar biletus pabranginkit, daugiau prisidesit.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių