„Sofijos rezidencija“ – didingos kunigaikščių Lietuvos krislelis Birštone

Tarp lietuvių bei svečių iš užsienio žaibiškai populiarėjantis Birštono kurortas pasiūlyti gali išties daug. Kruopščiai prižiūrėta aplinka, grynas oras, sveikatai itin naudingas mineralinis vanduo, taip pat keletas išskirtinių vietų, kur galima tiesiog karališkai pailsėti ar puikiai praleisti laiką su antrąja puse, šeima ar draugų kompanija. Viena tokių vietų – pačioje miestelio širdyje įsikūręs viešbutis-restoranas "Sofijos rezidencija".

Svarbūs pranašumai

Klientai "Sofijos rezidencijoje" jausis itin patogiai. Šio viešbučio-restorano tikrai neteks ilgai ieškoti klaidžiose gatvelėse, nes jis įsikūręs pagrindinėje Birštono gatvėje, keli šimtai metrų nuo pagrindinio įvažiuojamojo kelio į miestelį. Ši vieta ne tik lengvai randama, bet ir suteikia visus nedidelio viešbutuko pranašumus – privatumą, tylą, taip pat ir kerinčią visai netoliese esančio šimtamečio pušyno ramybę.

Kol orai džiugina, mėgautis puikiu restorano maistu galima ir lauke. Tam puikiai tinka didžiulė išskirtinio dizaino terasa, kurioje puikiai telpa net ir nemažos kompanijos. Restoranas siūlo išties platų įvairiausių patiekalų asortimentą, tarp jų ir itin šeimų su vaikais pamėgtas picas. Beje, pastarosios išties ypatingos – visų pirma picų kepimo procesą galima pamatyti patiems, nes jos kepamos krosnyje, čia pat lauke. Negana to, technologiškai kuriamos ir kepamos paties virtuvės šefo, kuris, kai klientų mažiau, maloniai dalijasi kulinarine patirtimi ir įgūdžiais – dažnai leidžia mažiesiems klientams picas gamintis ir patiems.

SPA procedūros

Po ilgų pasivaikščiojimų žavingąja Biršono Nemuno promenada ar menininkų kūriniais pagyvintu mišku pailsėti kviečia neeiliniai viešbučio kambariai. Kambariai "Sofijos rezidencijoje" pavadinti kunigaikščių, kadaise valdžiusių Birštoną, vardais. Kiekvienas jų – unikalaus dizaino, dekoruotas karališkomis spalvomis bei buduarinio stiliaus elementais. Beje, be įprastai viešbučių kambariuose randamų patogumų, svečiams čia siūlomos ir ne taip dažnai kur pasitaikančios, bet itin patogios paslaugos. Norintiems iš tiesų pasimėgauti atostogomis kurortiniame ir SPA procedūromis garsėjančiame Birštone "Sofijos rezidencija" siūlo išbandyti profesionalių specialistų atliekamus masažus neišeinant iš viešbučio kambario.

Tačiau masažai nėra vienintelis malonumas, kuriuo pasimėgauti gali "Sofijos rezidencijos" svečiai. Čia veikianti vandens zona – baseino su pirtimi erdvė, itin patinka tiems, kurie vertina privatumą bei ramybę. Pagal viešbučio politiką, vienu metu šioje erdvėje gali lankytis tik du svečiai, tad ši paslauga puikiai tiks poroms, norinčioms bent trumpam romantiškai pasidžiaugti vienas kitu užmirštant darbo ar buities rūpesčius...

Originalios pramogos

Tiems, kurie net ir atvykę pailsėti negali gyventi be įdomios veiklos, viešbutis-restoranas "Sofijos rezidencija" taip pat turi džiuginančių pasiūlymų.

Kadangi ši vieta itin dažnai įkvėpimo savo veiklai semiasi iš didingos Lietuvos praeities, ir svečiams siūlomos pramogos leis pasijusti tarsi nusikėlus į ją laiko mašina. Didesnėms kompanijoms organizuojami detektyviniai žaidimai, kurių scenarijus remiasi Lietuvos istorija. Taip praleistas vakaras – puikus būdas bičiulių būryje atšvęsti gimtadienį ar sustiprinti draugišką įmonės kolektyvo dvasią. Norintiems dar autentiškesnio praeities dvelksmo siūloma pasimėgauti ir viduramžių vakariene. Jos metu restorano svečiai galės ne tik gardžiuotis ryškaus skonio patiekalais, paruoštais pagal populiariausias anų laikų produktų bei skonių gamos madas, bet taip pat ir įsijausti į tikrų kunigaikščių vaidmenį pasidabinę karališkais rūbais. Sutikite, juk tai kur kas įdomiau negu įprasta savaitgalio vakarienė restorane?

Nors "Sofijos rezidencija" svečių sulaukia tiek iš įvairiausių Lietuvos kampelių, tiek ir užsienio šalių, kone patogiausia čia atvykti kauniečiams. Vos geras pusvalandis kelio iki Birštono automobiliu ar autobusu (ir tik kelios minutės kelio pėsčiomis nuo autobusų stoties) – ir jūs jau didinga Lietuvos istorijos aura spinduliuojančioje "Sofijos rezidencijoje".


Šiame straipsnyje: Sofijos rezidencijaBirštonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras  portretas
Nezinojau, kad yra toks viesbutis su Didiku kambariais.

Marina

Marina portretas
Apsilankysim butinai :)

Aiste

Aiste portretas
Va va prisiskaitai tokiu straipsniu, geru komentaru ir nusprendi apsilankyti ir paragauti to nuostabaus maisto. Pabandem - laukem 40 min kol bent jau atnes meniu arba bent surinks indus likusius nuo kitu klientu. Deja ties 40 min musu kantrybe ir baigesi, tad apie maista daug nieko ir negaliu pasakyti. O virtuves sefas atrodo isties malonus. Jis bent du kartus padavejai sake, kad prie musu prieitu. Beje turiu pastebeti kad terasoje ne tiek daug staliuku (vidus buvo visiskai tuscias).
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių