Stabiliais finansiniais rezultatais „Lietuvos energija“ pradeda naują veiklos etapą

Per keturis 2017 metų ketvirčius valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ užsitikrino stabilius finansinius rezultatus.

Nepaisant mažėjusių elektros ir dujų persiuntimo kainų klientams, grupės pajamos ir koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA), palyginti su 2016 metais, pakito nežymiai - pajamos sumažėjo 1 proc., o koreguota EBITDA išaugo 1 proc., iki 236 mln. eurų.

Anot įmonės pranešimo, stabilius rezultatus daugiausia lėmė 5 proc. mažėjusios veiklos sąnaudos, didesnis efektyvumas, taip pat veiklos diversifikavimas, leidęs užtikrinti didesnes pajamas iš prekybos elektra ir dujomis. „Lietuvos energijos“ nuosavo kapitalo grąžos rodiklis (ROE) 2017 m. išaugo iki 9,6 proc.

„Lietuvos energijos“ rezultatai rodo, kad pirmasis įmonės transformacijos etapas buvo sėkmingas. Įgyvendinti pokyčiai užtikrino stabilų finansinį augimą ir solidžią grąžą akcininkui - Lietuvos valstybei. Veiklų išgryninimas, didesnis efektyvumas ir sėkmingai įgyvendinti plėtros projektai leido nuosekliai mažinti energijos kainas klientams, gerinti esamas ir siūlyti naujas paslaugas.

Per šį laikotarpį sukurtas stabilus pagrindas tolimesnei įmonės modernizacijai ir transformacijai. Esminiai naujojo etapo prioritetai bus orientacija į klientų poreikius, didesnis dėmesys inovacijoms, tolimesnis veiklų gryninimas ir plėtra. Sieksime, kad „Lietuvos energija“ būtų išmani, globaliai konkurencinga bendrovė, reikšmingai prisidedanti prie Lietuvos ir jos gyventojų gerovės kūrimo“, - teigia „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
sumoka ,o visas pelnas ne valstybes ,o akcininku,smirda dingusiu leo,kuris i pogrindi nulindo.

juokas pro asaras

juokas pro asaras portretas
islaikytiniu monopolis skaiciuoja pelna...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių